Snart över

Swisch sade det och så är helgen nästan över. Fort har det gått. Massor med sport men vi hann även med ett besök i Birsta, hade beställt några saker på IKEA så det var bara att hämta vid utlämningen. Rackarns att man inte kan gå och strosa som man vill.

Swisch sade det när Livskamraten ville att jag skulle trimma håret med den nyinköpta trimmern. Först tog jag det längre håret men när jag fick byta saxen så swischade det bara till så hade han ett ordentligt jack bak i nacken. Förstod´et , jag är inte att lita på när det gäller hårklippning. Inspirerad blev jag i alla fall så nu blir det en inpackning i kväll, sedan blir det till att njuta av Tunna blå linjen. Det är en bra serie som jag tror speglar verkligheten på många plan. Tyvärr.

Det måste vara oerhört tungt att arbeta och mötas av spott och spe av människor som man är där för att hjälpa. Nog förstår jag att det finns rötägg även bland poliser, men de flesta vill bara göra ett gott arbete och hjälpa oss när vi behöver. Så mycket har förändrats i samhället.

Jag minns när min morbror kom på besök. Han var ju bara min mosters man, men en gång hade han tittat förbi iförd uniform. Chocken jag fick när jag öppnade ytterdörren och hans polismössa låg på hatthyllan. Panik, farbror polisen var hemma hos oss, tänk om han tar mig…….. Någon slags diffus rädsla / respekt för den i uniform, var det polis, brandman eller sjukvårdspersonal, ödmjuk var man, de hade respekt med sig. Aldrig i livet skulle man protestera mot dem, inte lyssna på dem.

Allt förändras. Nu ska vi ta ett glas vin och fira dagens guld-, silver- och bronsmedaljer. Duktiga är de, idrottskvinnorna och -männen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.