Dagen efter…

Vi vaknade båda med lite ömhet i armen där vi fick sprutan igår. Jag hade förberett mig när jag gick in till sköterskan genom att dra upp min högra ärm,  men hon ville hellre vaccinera i den vänstra. Okej, det fick hon. Men sedan hade hon sagt till Livskamraten att hon hellre ville vaccinera i den högra? Varför? Ja, det är sådant man kan fundera på när man är pensionär.

Sedan tog vi en riktig långpromenad. Ett par svanar kom flygandes över oss, oavbrutet ropande. Vi funderade på varför de skrek när de bara var två stycken. Jag föreslog att de kanske bara småpratade lite grand med varandra, medan Livskamraten föreslog att en var blind och den andra var ledarsvanen som dirigerade sin kompis. Så kan det vara. Det var en underbar promenad, soligt, vindstilla. På ett ställe lyste solen på en mossbelagd sten. Solen gnistrade fram mellan grankvistarna och mossan såg ljuvligt mjuk ut. Precis ett sådant ställe jag kan tänka mig att älvorna vilar en stund i gryningen.

Vi passerade den stora slätten vid Hembygdsgården. Där bakom kan man ibland höra ljudet från E4:an. Idag läste jag att man planerar att dra järnvägsspåret från Njurundabommen till Gnarp tvärs över slätten. Det kan innebära att befintliga hus måste lösas. Så tråkigt. Jag  undrar om vi kommer att höra tåget hem till oss? Nåja, det kommer att ta ett tag innan det blir aktuellt. Vi har sannolikt flyttat härifrån då, tillbaka till Holmsund kanske, till en lägenhet. Så blir det den dagen vi inte längre klarar av vår kuperade tomt. Måtte det dröja länge än!

Nu har jag hämtat ut ett kuvert med klätterrosen Thor. Jag beställde den i fjol, men då skickade Elsie från Roskraft fel. Jag fick en rosa okänd ros istället för en blodröd Thor. Men nu är den här. Jag har planterat den i en kruka till dess jag kan sätta ut den. Snart kanske, vi hade +25 vid altanen på södergaveln idag. Gissa om det var skönt att ta sitt eftermiddagskaffe där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.