Märklig torsdag

Det blev en märklig dag igår. Det var fruktansvärt kallt, en isande skarp vind som gick genom märg och ben. Grannens grävmaskinist kom tidigt och började gräva så vi gick upp och tittade. Grannen själv hade kommit till stugan för att titta och stod och såg väldigt frusen ut. En annan granne kom förbi och vi slog följe på en promenad. Väl tillbaka hemma gick jag in för att värma mig och där satt den unge grannen tillsammans med Livskamraten och drack kaffe.

Jag slog mig ned och drack kaffe med dem, höll ordentligt avstånd från grannen. När de gick ut för att titta till grävningen så satt jag  kvar inne och började spela ett spel på surfplattan. Ett spel med talande fiskar och många olika slags utmaningar, jättekul. Så där blev jag sittande till dess att de kom tillbaka in igen för att värma sig. Satt kvar när de gick ut igen och satt kvar tills Livskamraten kom in och glatt meddelade att nu var grannens  parkeringsplats grävd och även våra diken för carporten. Jubel!

Det hade också hunnit bli middagstid så jag gjorde iordning blodpudding med vitkålssallad och lingon, gott! Sedan blev det dusch, lite mer spel innan jag landade i TV-soffan. Helt plötsligt ringde det på dörren! Vad?! Ingen har ringt på sedan en bybo var förbi före jul och sålde sin egengjorda lammkorv. Först trodde vi att det var på TVn det ringde, men Livskamraten gick och kollade. Det var den unge grannen med sambo som kom. De slog sig ner och pratade och gick inte förrän kl 21. Efteråt satt vi helt förstummade.

Vi hade suttit inomhus med människor utanför vår egen familj och druckit kaffe. Det var längesedan! Åtminstone inte sedan ja, kan det varit förra våren, våren 2020…. Vi var som helt slut efter detta så det blev till att gå i säng direkt.

Så var det alltså man gjorde när man umgicks på ”den gamla goda tiden”. Måtte vi nu inte ha blivit smittade…..tur vi har fått första sprutan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.