Lite tjafs…

Igår hade vi Läsecirkel. En medlem, som varit med i många år, har helt plötsligt slutat. Jag blev väldigt överraskad och min första tanke var – är det mitt fel?

Men vad skulle jag ha gjort för att förnärma henne så? Sedan kröp det fram lite information från en av de andra damerna som gör att jag misstänker en fnurra på tråden mellan dem. Så vansinnigt onödigt! Nu är det bara en kvar av de tre som ingick i gruppen när jag gick med. Det var just för att jag tyckte så mycket om dem som jag fortsatte i gruppen så det känns inte bra alls.

När jag kom hem så hade jag planerat att dammsuga lister och tak i hall och vardagsrum, men jag orkade bara med vardagsrummet. Passade på att hänga upp de röda gardinerna och sedan däckade jag för dagen. Soffan börjar kännas som mitt andra hem. Jag är nog lite skörare just nu.

Här ringde telefonen och vi blev bjudna till glöggmingel den 4/12. Härligt, nu steg humöret ordentligt. Det är ”gänget” som ska samlas och vi är alla nu vaccinerade med 3 Covid-sprutan, hurra för oss. Igår blev jag också bjuden till fika på ABF den 12/12 så nu har jag lite att se fram emot. Även den 13:e blir vi i Läsecirkeln bjudna på fika och denna torsdag ska jag, för första gången, på ett PRO-möte. Kan inte påstå att jag varit speciellt sugen att gå på något möte tidigare, men nu känner jag fler människor i samhället och då blir det roligare att gå dit. Det är väl bara att acceptera att man är en äldre dam och att man kan umgås med likasinnade.

Dagen ska ägnas åt fortsatt städning i hallen. Därefter blir det tömning av köksskåpen och förberedelse inför monteringen av de nya skåpen. Livskamraten ska åka och klippa sig och då ska jag passa på att besöka mitt andra hem, soffan, och titta färdigt på en koreansk serie. En promenad ska också hinnas med. Ja, dagen är fulltecknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.