Ditt och datt

Tänk att julfilmerna redan börjat visas på TVn, visserligen på kanal 8, men ändå. Finns det inga andra filmer att visa? Det är ju fortfarande bara november. Säger jag vars adventstjärna redan lyser dygnet runt i Uterummet. Det var tänkt att vara med timer och skulle inte slås på förrän nu på fredag. Men Livskamraten hjälpte mig att sätta ihop stjärnan och gick ut och hängde upp den och sedan dess lyser den med ett vackert sken. Den hänger alldeles framför fågelmataren så nu lägger jag ut mat enbart i det lilla fågelhuset. Det är nog lika bra det för skatan vill gärna vara där och norpa åt sig mat och då går det åt så snabbt.

Nästa torsdag ska jag in på uppföljning på Strokeenheten i Sundsvall. Jag ska få träffa en sköterska och nu håller jag på att förbereda de frågor jag ska ställa till henne. Jag tänker skicka frågorna till henne före mötet så hon hinner förbereda sig och samråda med läkaren. Bland annat vill jag veta om de tänker följa upp mitt återstående högersidiga aneurysm för att se hur snabbt det blir större. Växer det snabbt så vill jag att Umeå Sjukhus informeras och att man planerar in en operation. Går det att operera så vill jag absolut att det ska göras.

Vi som skulle börjat med de nya köksskåpen i tisdags. Icke då, jag har haft fullt upp med att städa. Nu är det gästrummet som ska ha upp julgardiner och julbelysning och lite allmän städning efter våra senaste övernattningsgäster. Det är ett par veckor sedan och i vanliga fall brukar det bortplockat efter gästerna redan samma dag de åker eller allra senast dagen efter. Men nu går det långsamt. Tur att jag lärt mig att inte reta mig på det längre. För några år sedan så skulle jag varit lagom sjövild om saker och ting gått så långsamt. Men man lär sig med tiden.

Vad jag däremot retar mig på är att det tar så lång tid för märkena efter kanyler och elektroder att försvinna. Plus att det helt plötsligt dyker upp stora blåmärken lite här och där utan att man gjort illa sig. Det är ju efter de blodförtunnande medlen, så det är bara att acceptera, det också. Låter jag lite gnällig? Ja, jag tror det. Jag kanske skulle ta en promenad i friska luften istället för att ta ned de gamla gardinerna. Jag lyssnar på min kropp, och mitt humör, och gör så. Sköt om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.