Lycka

Vad är egentligen lycka? Ingen går väl omkring och tänker ”så lycklig jag är”, eller? Men ibland, mitt i vardagen, så kan det liksom gå ett spjut av lycka genom kroppen. Det har nog varit lite för mycket oro och tråkiga händelser runtomkring mig så i morse vaknade jag 05.30. Den tiden brukar jag sova som bäst, men nu vaknade jag och kände mig plötsligt lite ångestfylld. Inte roligt alls. Jag vände mig på sidan, mot sängkanten, och försökte resonera lugnt med mig själv. Men då kände jag en varm arm som lades över mig, en hand som strök lätt över min arm och helt plötsligt försvann ångesten och sömnen kom tillbaka. Är inte det ren och oförfalskad lycka?

Det finns andra former av lycka. Idag har jag pratat med två goda vänner, riktiga samtal som man kan ha med vänner man känt i många, många år. Det är väl också en form av lycka.

Ytterligare en form av enkel lycka är väl när man lyckats lösa ett problem med lister vid de nya köksskåpen. Jajamen, nu kan jag känna mig nöjd för dagen. Till middag blir det ris och kycklingspett, kanske man ska unna sig ett glas vin och hålla lyckokänslan hårt i famnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.