Veckan går mot sitt slut

Igår var jag på PRO-möte. Tidigare har alltid mötena varit på Folkets Hus, men nu har föreningen inte råd att hyra lokal där utan vi håller till i biografen i Kvissleby. Lite märkligt att sitta på möte i en biograf, men har man inget alternativ så blir det så. Vi fick rapport om att den styrelse som ansvarat för FH nu tackat för sig och avgår. Det känns som att tanken bakom FH har dött bort, allt bara handlar om att gå med vinst. Jaja, hoppas att någon/några kan hoppa in och ta över det huset.

Ni vet att flytta från ett ställe där man är barnfödd och börja på nytt efter att man fyllt 60 år känns inte alltid så lätt. Det märker man framförallt när det kommer till liknande aktiviteter där det är mycket folk, man är van att åtminstone känna veta vilka de flesta är och kunna prata med många av de närvarande. Så är ju inte fallet när man flyttat. Men genom att jag nu är studieledare så har jag lärt känna lite nya människor i PRO och det känns bra. Jag valde att sätta mig bredvid en av deltagarna i Läsecirkeln och det kändes bra. Hon är 83 år gammal, har ”krympt” från 172 cm till ca 150 så hon har en del problem med rörligheten och då känns det bra att kunna hjälpa henne. Vid kaffet hamnade jag bland främmande människor men vi enades kring våra tankar kring att mötet inte varit så välorganiserat som det brukar vara. Lite negativa tankar ventilerades så jag stannade inte så länge. När jag gick därifrån så fick jag i alla fall hälsa på ett antal personer som jag lärt känna genom vattengympan. Det kändes skönt.

Ibland saknar jag människor som jag delar min uppväxt med, människor som vet vem man är och inte bara kan prata om ytliga saker med. Suck, ja det är nackdelen med att flytta som äldre. Men man får bjuda till lite så ordnar det sig. Här har vi ju också människor som vi tycker om och det vi har framförallt är naturen. Så här såg det ut när jag drog upp gardinerna i sovrummet i morse:
På bilden ser det väldigt blått ut, men i verkligheten är det grått, grått i alla tänkbara nyanser. Helt ljuvligt! Nu ska jag fixa fram lite adventsaker och sedan blir det till att bada innan det mörknar. Skriver jag inte i morgon så har jag frusit ihjäl.

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Välkommen tillbaka på bloggen.<3 Har varit lite orolig och funderat över hur det månne gått för dig eftersom du försvann mitt i en undersökning av dina aneyrismer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.