Igår kom den!

Men visst, igår fanns gjutformen i brevlådan. Jippiii! Nu ska här gjutas. När jag öppnade paketet kunde jag direkt konstatera att detta var en större gjutform än den jag hade tittat på. Nåja, det må vara hänt. Jag blandade till gjutmassan enligt anvisningarna men naturligtvis blev blandningen för liten så jag fick hälla i mera vatten och mer modellgips. Modellen fick torka medan jag tittade på det fantastiska skidskyttet (vilka tjejer, Anna Magnusson och Linn Persson).

Öppnade försiktigt formen, det lossnade en del bitar från den och blomman var inte komplett eftersom blandningen inte räckte. Nu har jag provat mig fram och gjutit en ny blomma med den nya blandningen.

Så blev den. Ganska bra, jag fick tydligen till rätt konsistens och mängd på blandningen. Dags för målning.

Lite onödigt stor kanske, men om man tänker sig den liggande på jorden i en rabatt så är det kanske trevligt med en färgklick.

Nu har jag en som ligger och torkar och som jag ska prova att måla i gult. Roligt! Så kan jag gjuta en till också i kväll för målning på den 4:e advent. Jag måste bara fråga om ni såg Trumps stora besked igår? Digitala ”spelkort” med honom som huvudfigur. Visst måste man skratta även om skrattet fastnar lite i halsen. Nu kan han väl inte bli president igen?! En clown, men en farlig clown. Önskar er en trevlig lördag kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.