När man översätter från engelska…

Allt som oftast kommer jag på mig med att spela mina favoritspel på surfplattan. Samlingen har utökats och vill ni ha förslag på spel som jag gillar så är det Lily´s Garden, Penny & Flo, Garden Affairs, Manor Matters och Woodoku. Trevliga spel. Jag betalar aldrig något utan får då finna mig i att det kommer 20-30 sekunders reklam för olika spel ibland när jag behöver poäng. Ni som spelar själva förstår vad jag menar och för er andra så är det mindre intressant. Jag får ganska ofta upp reklam för spel som är bra för hjärnan. Bra för oss äldre i alla fall, så mycket har jag förstått. Ibland har jag provat något sådant spel, exempelvis Calming Word Puzzles där det är en blandning av ordpussel och grammatik. Grammatik på den lägre nivån. Uppenbarligen tror de att alla är grammatiska idioter eller så är jag på en högre nivå (så är det säkert 🙂 ). I varje fall så kan man i den reklamen ibland hitta konstiga ord, dålig översättning helt enkelt. Det står ett påstående och sedan ska man fylla i det saknade ordet. Min favorit är: ”om det inte är rätt så är det ……. Så fyller programmet i ”vänster”. Den skulle jag aldrig klara. En annan som är ganska bra är: ”om det inte är nytt så är det gamlt”. Ganska svårlöst det också.

En gåta som är ganska bra också är denna som jag provade på en hel del människor. Jag bad dem skriva ned sitt födelseår och lägga till hur gamla de var. Vad blir summan? Jo, 2022. Så bad jag dem ta närståendes årtal och antal år och, fantastiskt, summan blev 2022 hela tiden.

Alla förundrades över detta mystiska. Det var bara en människa som sade: ”vad då då, det är väl självklart att det blir så”. Är det någon av er som också förundras över detta fantastiska fenomen?

Låt oss vara förundrade över de mysterier som finns i våra liv, man behöver ju inte alltid känna till fakta, eller hur? Men något fantastiskt är ju meddelandet som en man vid namnet Andrew Tate skickade till Greta Thunberg där han skröt om några av alla sin lyxbilar, hur mycket utsläpp det blev av dem och erbjöd sig att skicka en lista till henne över alla sina bilar. Hennes svar är ju bara klockrent:” yes, please do enlighten me. email me at [email protected]”. Helt underbart. Fortsättningen blev också underbar, se artikeln nedan:

Omstridd influerare gripen för människohandel (msn.com)

Så rätt och lagom åt en sådan otäck människa. Heja Greta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.