Min läsecirkel

När man flyttar och ska leva ett vardagsliv på ett annat ställe så vill man gärna hitta saker att göra, lära känna nya människor, som det så vackert heter ”förverkliga sig själv”. Styrketränar i grupp gör jag ju och ska prova ett gympapass i morgon, men det gäller kroppen och nu sade min själ ifrån att den vill också ha lite näring. Sagt och gjort, jag tittade genom PRO:s program och såg att en läsecirkel skulle börja denna vecka.Så iväg for jag och där i ett litet rum satt två äldre, prydliga damer. De berättade att de varit ganska många i gruppen, men nu var de bara tre stycken. Det hade varit naturliga avgångar skrattade de. Jag fick också veta att här diskuterade man inte böcker utan här läste man högt för varandra ur en bok.

-Hon är 90 år, har både grå starr och gula fläcken så hon kan inte läsa, sade den yngre damen. -Jag har också grå starr så jag läser inte heller. Men hon som. läser är bara 85.

Den tredje damen dök upp och vi småpratade lite och skrapade trisslotter. De berättade att de träffats i många år, att det var roligt att ”läsa” en bok tillsammans men att det mesta var rent socialt. De höll på i två timmar, började med att skrapa triss-lotter, läste 50 minuter, tog kaffepaus och fortsatte sedan läsningen. Först tänkte jag att nja, inte min grupp kanske, men de var så trevliga att jag kommer att åka dit nästa vecka också. Jag kan ju lösa av 85-åringen med att läsa. Det blir inte i den gruppen jag kommer att hitta vänner att gå på teater och konserter med, men det var faktiskt skönt att sitta och lyssna när någon annan läser. Få se vad det blir.

hibiscusHibiscusen har fått flytta in i gästrummet och där trivs den tydligen bara bra. Nu har den börjat knoppas.

tulpanIgår var det Tulpanens dag. Så här fint hade de det på Simons Trädgård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.