Tisdag

Idag blev det ett besök på biblioteket. Milde tid, så många panchisar det var där. Uppenbarligen så är det många som isolerar sig och som läser mycket för att få tiden att gå. Vilken tur att vi har kommunala, kostnadsfria bibliotek!

Vi hade kaffefrämmande i eftermiddags. Man behöver verkligen kontakt med människor, det känns tydligt nu när man måste inskränka de sociala aktiviteterna. När jag körde hem från samhället så passerade jag en parkeringsplats där en mamma hjälpte sitt barn att kissa. Been there, done that, så gammal jag kände mig helt plötsligt. Suck…

Jag lärde mig i alla fall en sak idag; olivträd har blommor. Det trodde jag inte. Vårt olivträd har massor med små knoppar och jag har trott att det var blivande oliver. Men nu vet jag att det är små blomknoppar och nu har de börjat slå ut.
Ser ni den lilla gula knappen med de allra minsta små, vita blad runtom? Det är olivträdets blomma. Så spännande! Jag läste också att de inte har någon nektar så inga humlor eller bin hjälper till med pollineringen. Jag får väl ta en pensel och hjälpa till med att befrukta, pollinera dem så fort några fler har slagit ut. Sedan är det bara att hoppas på ett par oliver.

Även pionen har börjat slå ut. Den har farit illa i värmen som var i juni månad, men några blommor kommer den att få i alla fall. Man får vara tacksam för det lilla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.