autografer

Min man, Åke, letade efter gitarr strängar här hemma, förra kvällen, och i all bråte hittade han mitt gamla autografblock. Den innehåller en hel del eminenta autografer?eller var det så? Lasse Berghagen pryder i alla fall första sidan. Jag tror att jag var runt 10 år och han satt på Tempo och signerade skivor, då passade jag och en kompis på att fråga efter hans autograf. Han skrev: Kram Maria, och sedan sitt namn. Fick sedan veta att han hade en dotter som hette just Maria (ja jag vet, hon heter inte Maria utan Malin, så det var förstås en missuppfattning från min sida) och jag trodde i min enfald att han kommit ihåg mig och sedan döpt deras dotter efter mig. Vilken miss då jag insåg att hon är några år äldre än jag, och sedan att hon ju inte ens hade mitt namn.

Blocket innehåller även en autograf på någon som heter eller hette Olle Westerberg Berglund, jag är lite osäker då det är svårt att riktigt se hur han skrivit. Det var i alla fall en man som var uppe vid vattentornet på mariehem och skulle in där och kolla upp ett vattenläckage, jag och samma kompis som var med och träffade Lasse, råkade vara just där och frågade honom om vi kunde få följa med upp och kolla in utsikten. Det gick alldeles utmärkt. Och sen tyckte vi att det var lika bra att fråga efter hans autograf när han liks stod där. Inte var han känd, men vi tänkte att han kanske kunde bli. Såå, är det någon som känner igen hans namn och vet ni isåfall om han blev en kändis?

Nä någon autografjägare blev jag aldrig, och egentligen, även om jag hade haft blocket fullt av kändisar så hade inte jag varit rikare för det, om man nu inte säljer autograferna och tror sig kunna tjäna ihop storkovan. Sen är det väl oftast så att har man något som är av värde så vill man ändå behålla det.

Ha en bra dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten