Allvarligt synfel!

 

Jag plockade fram mina glasögon, igår kväll, satte på mig dom och min syn blev så snedvriden att jag trodde att jag fått ett allvarligt synfel. Jag tog av mig dom, kollade glasen, för det kunde ju inte vara något annat än skit på dom, men icket, dom var lika blank och fin som ett par nytvättade fönsterrutor.
Jag tog på mig dom igen, samma visa, jag blev till och med yr i skallen, kollade glasen igen, provade igen, blundade med öga och såg som en kratta plockade av mig dom för tredje gången och gick fram till lampan för att skärskåda glasen… och nu upptäckte Maria var det allvarliga synfelet låg någonstans, inte var det i mina ögon i alla fall, ena glaset hade trillat ut 🙂
Det låg dessutom i min väska och skruven satt kvar så det var bara att sätta fast det igen… synfel åtgärdat!
Åke fick åtgärda en annan sak igår också. När jag kom hem från fikat med Helena, låste upp ytterdörren och Enya kom rusande och satt sig i trappen, så förstod jag med en gång att det var nåt fuffens på gång. Klev in i den andra hallen och noterade att vår sovrumsdörr stod vidöppen.
Våra katter är bannlysta därifrån så det var alltså det som Enya försökte rädda sig ifrån. Eloise, kom utspringandes då jag ropade på henne, och det syntes att även hon, visste att det var gjort något förbjudet.
Nå, jag tänkte inte mer på det utan att det förmodligen var mitt fel om jag inte stängt dörren ordentligt då jag åkte iväg. Jag gick över på HP:s för att göra mig av med lite pantflaskor, kom tillbaka efter 10 minuter och dörren står öppen… igen.
*STOR Suck*, jag in och schasar ut katterna därifrån, stänger dörren och ställer dit fy sprayen. Det går en minut så hör jag hur flaskan pyser, en katt har alltså varit fram för att kolla om det verkligen var sant, att dom inte skulle komma sig i närheten av dörren igen. En halvminut senare upprepas samma sak så nu var alltså bägge katterna informerade om den kalla verkligheten.
Nu till åtgärdandet. Dörren klickar aldrig igen och det har katterna alltså noterat, så det räcker att dom lägger sig framför dörren, skjuter in klorna under och klöser litegrann, och då öppnas ju dörren. Nu har Åke fixat det, så nu får dom hitta på något annat.
Och det konstiga är ju att det som går il i vad dom gör, för samma kväll, alltså igår, så ligger Eloise och klöser på tvrumsmattan och samtidigt hörs ett konstigt ljud under soffan. Jomen det är ju Enya som krupit in ditunder, ännu ett ställe som dom inte får vara på, för risken att dom ska klösa sönder botten på soffan, är ju rätt så stor.
Grejen är att soffan är så låg att Eloise inte tar sig in där, och knappt Enya heller, därav det konstiga ljudet, och innan hon tagit sig ut igen *repris suck*.
Nu får vi hoppas att det dröjer ett tag innan nästan il. Nä, frukost tajm, snart dags att dra iväg till jobbet och sedan väntar Skellefteå, ha en fin lördag, allihop!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anne-Marie Mäkelä

  Så mysiga katter du har, vilka små odygdspåsar! Häromkvällen tog jag på mig glasögonen och skulle läsa tidningen. Suddigt var det och jag gjorde som du, putsade, satte tillbaka dem, men lika suddigt var det. Sedan kom jag på att det var en väninnas glasögon som hon hade glömt när hon var in och hälsade på tidigare på kvällen. Det synfelet var också lätt åtgärdat!

 2. Marja Granqvist

  Vilka härligt busiga katter du har.:)
  Jag gick omkring med min arbetkamrats glasögon på mig en halv dag, medan jag hjälpte henne att leta efter dem. Vi hade snarlika runda bågar. Inte förrän jag gick på toaletten och såg mig själv i spegeln fattade jag varför jag sett lite suddigt… Gissa om jag var snopen.:)
  Ha det bra i Skellefteå. Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-02-25 18:51)
  Ja gissa hur många gånger jag talat om för dom att dom är steriliserade… och därför bör hålla sig på mattan, men inte lyssnar dom inte 🙂 Det finns nog en hel del roliga glasögonhistorier, jag hittade ju Åkes ena glas, 3 år senare… i skarven i vår soffa, jojo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.