Snubbelrisk

 

Visst är vi människor lite korkade i alla fall… som tycker att människor som snubblar, ramlar, faller, ser roliga ut. Kom att tänka på det igår då dom visar upp den stackars cyklisten som tippar omkull i vattenmassorna, här på VK.
Jag satt inte och skrattade åt det utan tyckte nog mest att det var olyckligt för hon som ramlade. Men jag är inte bättre än någon annan, det vet jag 🙂
Vi sitter ju och skrattar åt allt elände dom visar på roliga klippen, och där finns det många som klantar till sig. Jag tillhör ju själv kategorin klantskallar eller snubbeloffer som fastnar med fötterna lite överallt, nu senast i stolen i konferenslokalen på Haga, där vi hade utvecklingssamtal.
Nu märkte ingen det, förutom Nicco då, som frågade vad jag höll på med. Och förra gången vi hade ett möte på skolan så lyckades jag ju trassla in snöret från jackan i stolsarmen så jag drog med mig den då jag skulle gå därifrån, jaja, det bjuder jag på, jag har vissa skills, som Nicco brukar säga… fast med lite lätt ironisk ton (förstår inte det).
Jag satt en gång nere på biblioteket på stan, där jag blev intervjuad av en tjej från universitet, utanför fönstret blir jag då vittne till flertalet snubblande människor. Det låg nämligen plattor därutanför och en av dom råkade sticka upp en bit, och jag lovar, det var ungefär en person var femte minut som hittade av den där plattan.
Första gången sa man typ, ojdå, och hoppades att människan skulle hålla sig på benen, andra gången likaså men sen var det svårt att hålla sig för skratt, men trodde ju nästan att det var dolda kameran.
Nu ska jag snubbla in i köket och fixa frukost, städa lite i källaren, jag får ju oväntat besök idag, eller nä, nu ljög jag, oväntat var det ju inte, utan rätt så planerat, det kommer en kille från Umeå energi och ska byta någonting till fjärrvärmen.
Sen ska jag hämta mamma, vi har ett ärende till banken och sedan tänkte vi ta en lunchmacka på Nybro, nåt mer lär jag inte hinna med då jag jobbar ikväll, jo förresten, jag ska även fixa middagen innan dess, så jag kanske ska börja med det istället.
Med pappa är läget oförändrat, men hör och häpna hur dom kan göra egentligen. Han ligger alltså med slangar och instrument kopplade till sig, han har fortfarande två brott på ryggraden (rätt så allvarliga sådana), men eftersom han nu kan klara sig utan respirator, så är tanken att han ska in på annan avdelning, och det är ju bra, säger inget om det, men…
Detta blir nog inte förrän på måndag och kommer det ett annat akutfall och det inte finns plats på IVA, så kan dom komma att flytta på honom till Skellefteå eller Lycksele… även om det bara gäller för en dag. Man kan ju smälla av för mindre, vad kostar en sån flytt, hur nyttigt är det att ens förflytta en person med dom skadorna, ja, jag vet inte ens vad jag ska säga.
Jag förstår ju att dom inte gör det om det inte blir nödvändigt och förhoppningsvis måste dom ju också veta vad dom sysslar med däruppe (jag håller verkligen en tumme för det), men jag blev också något förundrad då en läkare från neurologen sa till mamma att pappa inte gjort så stora framsteg på en månad. Jojo, vart han nu fick en månad ifrån för då hade han bara legat där i 16 dagar *suck*.
Nåja, det är som det är och inget vi kan göra åt saken. Nu, mina vänner ska jag sätta fart. Önskar er alla en fin fredag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Du kan ju fråga om de inte kan ha han i ambulansen bara, om de nu har utrymmesbrist, plus att han ju ändå kommer behöva åka sån… De verkar ju ändå bara stå still om de inte ska ha avbyten, och resan tar ju ändå sin tid. Idiotisk flytt anser jag. För att han ska bli friskare behöver ju alla kunna vara där och hälsa på och bara tanken på att mormor ska behöva ringa till nåt annat sjukhus och annan avdelning känns ju bisarr i sammanhanget.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-09-28 09:37)
  Ja, dom borde ju vara det, man får väl förstå också att det är viss skillnad då man får prata med dom som har jour och dom som har hand om honom annan tid, vilka som är med insatta. Vi tackar för tummen 🙂

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2012-09-28 10:35)
  Nu tror jag allt att du var lite ironisk, men jag förstår ju resonemanget, då faller det väl på att ambulansen måste finnas tillgänglig dom timmar han nu kan vistas på en annan avdelning på annan ort, men jaja, vi är inte där än och vi kan hoppas att ingen annan råkar så illa ut att dom behöver en plats däruppe.

 4. Marja Granqvist

  De roliga klipp vi sitter och skrattar åt har ju folk själva skickat in, så de blir nog glada om de kan roa oss.:) Värre är det när man själv snubblar och faller… då vill man minsann inte att någon ska skratta.
  Hoppas din pappa inte behöver flyttas. Det skulle ju vara helt idiotiskt i så fall. Ha en bra helg. Kram

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-09-28 19:12)
  Jo så är det ju, men kanske inte alla gånger ändå, själva offren som skickatin filmerna, det är ju inte dom som stått bakom kameran, men man kan ju hoppas på deras samtyckte i alla fall. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten