Vilken dag!!!

Det blev en heltrevlig dag och kväll, igår. Vi, det vill säga jag och Åke, mötte upp Brälla, Lena och Lenas mamma, på antikhuset i Rödåsel. Vi hade hunnit gå varvet därinne då jag gick och strötittade på väggarna och får se nåt jag tyckte jag kände igen. En liten tavla, med guld i botten, och svart på det, sedan en utskuren figur i trä.

Men, sa jag till Åke, vad är det där, det känner jag igen… har vi någon sån där? Mja…han lät lite osäker, men så kom jag in på Jean Ragnar (Helge Lundmark, Åkes farbror), kan det inte vara han som gjorde såna där? Så tog jag ner den från väggen och vände på den, och visst var det så:

002

003

Tänk vilket verk av en 13 åring. Han gjorde tydligen såna där små tavlor och sålde, vi har nog en eller två stycken, kanske fler, liggandes här i huset. Han hade tydligen också en liten karriär på barnens dag, då han satt i en kur och målade karikatyrer, och även då var han i den åldern, otroligt duktig på att rita och måla.

Därifrån åkte vi och tog sikte på Vindeln och restaurang Svanen, där lunch intogs. Och resan fortsatte därefter till Bjurfors, där dom har en stor loppis i en gammal nedlagd skola, där finns det grejer kan jag lova. Inte för att vi hittade nåt speciellt men det är alltid kul att titta. Jo, jag köpte en sak till Åke:

007

Den var väl passande 🙂

Efter kaffe och glass där så skyndade vi oss hem, för dom sista förberedelserna inför grillningen. ”Kul-Janne” och Ingegerd dök upp vid halv sex och dom hade med sig två lådor hallon, inte illa, dom ska jag nog allt hitta på nåt med. Och sedan kom Brälla, Lena och Tova hit.

Vi satt ute hela kvällen, lite småkyligt blev det allt, men det är ju som vanligt så att 18 grader känns kallt, då det är sommar, hade det varit 18 grader i December… då hade det minsann varit svettigt.

Det blev mycket prat om hur Umeå såg ut förut, gamla nedlagda affärer, folk som dom känner gemensamt, och vem som hade bott vart och när. Själv kommer jag inte ihåg hur det såg ut innan dom gjorde rondellen borta vid brandkåren, och här snackar vi bara om några få år sedan den blev klar, jag är hopplös då det gäller omgivningarna.

Åke sa att han har svårt för namn på personer, mm, det sa han som vet ålder, skola, fröken, hus och i vilken kurva människan bor och med vem, det brukar inte räcka med det heller, han kan bilmärket, om det finns husdjur eller annat också, jojo…(ja jag vet, jag överdriver ibland).

Jag hade köpt en cider som jag gillade, jag är väldans känslig mot cider som smakar vin, huvva, men den här var riktigt bra:

008

Fast jag kan inte låta bli att undra varför man skriver så här:

009

Vadå crisp taste, hur kan en smak vara krispig??? Nåja, jag ska inte spekulera mera, det kan ni få göra 🙂

Önskar er alla en fin lördag!

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.