Tebax…igen

Back in town…Åke nämnde något om att Nicco skulle kunna köra moppe hem och givetvis, har han sagt det så. Hon startade vid 13.30 och vi, nästan en timme senare. Vi hann ikapp henne i Åmsele, (då hade hon kört ca 13 mil) där hon var in på affären och provianterade, och det var ju tur, det var som dags att fylla på lite olja.

Vi var framme i Umeå 19.10 och hon kom 40 minuter senare…ja, så är det, vår buss går just för tillfället inte fortare än så. Hon var rätt så frusen, stel och less på moppen då hon klev in genom dörren, men nöjd över att hon faktiskt gjort det 🙂

I förrgår hade vi så jädrans varmt däruppe så jag kände mig tvungen att ta årets första och förmodligen sista, bad i sjön. Det var inte så farligt kallt som jag trott, men skönast är ju då man kliver upp och får vara nedkyld en stund.

Vi målade foderbrädorna och satte upp lite saker inne i stugan:

049 050 051 052 053 057Och det hjälps inte, då man sitter vid köksbordet så skulle man kunna tro att vi sitter i en båt:

054 055

Nästa sväng får det kanske bli med en bäddsoffa i bagaget och 3 nya utelampor. Det händer i alla fall nåt, om än lite i taget.

Sen gjorde vi ju den där lilla utflykten upp på två berg som ligger vid udden, där vi har stugan, det är verkligen mäktigt då man står därunder och vingarna svischar förbi. Uppe på Storlien, där dom hade gruvan för några sedan, har man jättefin utsikt över Lainejaur sjön, och klumpen ni kan skåda där i mitten av bilen, är just udden, där vi håller hus då vi är där uppe:

043

På andra berget, skulle man kanske ha kunnat se mammas hemställe, om det varit ljusare, men det finns en viss risk att det vuxit igen så mycket att man inte kan se det längre:

014 026

Och jag avslutar med en bild på lon (där mamma bor på sommaren) och en på storstugan (dit hon flyttade som 15 åring och utsikten ner till vår/våra stugor:

060 061

059

Känns återigen skönt att vara hemma igen och nu blir vi här ett tag. Önskar er alla en fin onsdag!

Etiketter: , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  När vi var till Jokkmokk för två år sen så såg man ju i alla fall vindkraftverken över sjön, så helt igenväxt kan de väl inte va…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hustaket såg man inte från berget… och det gjorde man förut, nu var det ju mörkt då vi stod där, men det syntes då ingenting, vindkraftverken syns ju klart och tydligt och dom kommer förmodligen alltid att lysa på.

 2. Åke

  Vackra bilder på en fin och trivsam plats. Mysigt med vatten in på knuten 🙂 Hoppas det är stilla och lugnt så inte vindkraftparkens ljud stör… Ljuvliga solnedgångar 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo man hör faktiskt suset från vindkraftverken… låter som avlägsen lastbilstrafik… men inte alltid, det är väl då vinden ligger åt vårt håll. Vattnet så där nära, gör ju nästan allt, då vi sitter på altanen har vi 1½ meter till sjökanten, du kan ju gissa vart vi dricker vårt morgonkaffe 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Tack Marja… det är ju det där man saknar då man är här, utsikten och vattnet. Visst har vi utsikt här också, men bara över trafik och människor, kan vara nog så spännande men absolut inte lika vackert 🙂 Undrar, förresten, då du ska komma travandes hit? Du vet ju att du är välkommen, fast vi bor ju lite avsides.

 3. grandmother

  Men så fint ni har det! Vacker natur och mysigt inne i stugan, vad kan man mer begära? Absolut inget.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Så sant…men som stugägare vet även du att man som aldrig blir klar, det är alltid nya projekt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.