Det är ju det jag sagt hela tiden

Så kom hon och sedan for hon… Theresé, alltså. Fort hade dom dagarna gått fast det blev ju bara en, hel dag, igår, och i morse skjutsade Åke ut henne på flyget eftersom han ändå är vaken den tiden. Hennes plan skulle gå 7, okristligt tidigt med tanke på att man ska vara där en halvtimme innan.

Vi hann då i alla fall med muséet igår, och kolla här, bakom lås och bom, några snabeldrakar i olika format:

Foto0711

Roligt, snygga, utsmyckade glasmontrar på väggarna:

Foto0710

Och kolla in skylten dom hade inne i en provhytt:

Foto0712

Mm… visst är det ändå tankeväckande att det bara är på kvinnor, inga män som ska ändras på formen??? Eller är man så speciellt förvånad…näää.

Sen hade dom tryckt upp t-shirts med citat från Job Andersson, ni vet, han som kan forma handen…som en liten PIIIL!!!

Foto0715 Foto0723

Skrattade gott åt dom, kalhygget i Rödåsel hade dessutom min pappa hjälpt till med och lillebror Lars, skulle alltid påpeka det då vi körde förbi stället, på väg till Malå. –Min pappa har gjort det där!

Och inte nog med detta, på kökshanddukarna fanns det upptryckt våra olika slanguttryck, notera kasch 🙂 Det är ju det jag sagt hela tiden, det heter kasch. Theresé trodde att dom söderut, missförstår en då man säger så där och tror att man är ute efter cash (pengar), hahaa… jaja, då får dom tro det, då.

Foto0716

Sen var vi in en tvär sväng på det där andra arkivet där Theresé hittade tidningsurklippet från 1948, eller när det nu var, där svärfar, Nils ”Nicke” Lundmark, fanns med då dom hade rundbana på Gamlia och han var med och tävlade:

WP_20130926_002 WP_20130926_003 WP_20130926_004

Och inte nog med det, vi hann ju käka en lunch på Ullas, uppe på östra station och vara på sporthuset och titta efter jackor och vantar, jodå.

Idag ska jag hinna med tandhygienisten och sedan träffa Helena på en fika/lunch, innan jag börjar jobba, ska bli trevligt… ja inte tandhygienisten kanske, men det andra 🙂 Önskar er alla en toppen fredag!

 

 

Maria Lundmark Hällsten