Chillar…tar det lugnt

Kändes som om det skulle bli en lång dag, idag… kändes ännu mer vad vi faktiskt gjorde igår, då man steg upp i morse, ujuj… men nu, efter en hårdbrödmacka, kaffe och annat, så börjar livet, sakta men säkert återgå till det normala.

Det var trevligt igår, vi poppade musik, åt middag, drack kaffe och naturligtvis annat drickbart också 🙂 Hm, kan det vara orsaken till varför det blev en så seg start på dagen… ja inte omöjligt. Och det är såna här gånger man är glad att alla helger inte ser likadana ut, det skulle man inte orka.

Jag och Winstone gick ut strax efter nio i morse, och stötte på en man som kom vinglandes… jag kan ju inte svära på att han hade festat hela natten, men det såg då ut som det. Och han lockar på Winstone, säger att det är en fin hund som verkligen lyser upp tillvaron… en sån där hund skulle jag mycket väl kunna tänka mig att köpa, säger han… det är ju en Japansk… lapphund, eller vad dom nu heter, säger han. Ja, han var ju definitivt inne på rätt ras, inte lapphund dock, utan spets, men annars var det ju rätt.

Jag blir lika förvånad varje gång någon vet och säger vad han är för ras, själv visste jag inte ens att dom fanns innan Nicco sa att det var en sån hund hon ville ha. Jag har googlat lite mer om rasen och faktiskt fått veta mer än jag trodde att jag redan visste.

För längesedan användes den japanska spetsen som vakthund, och under kriget skulle den larma om inkräktare närmade sig territoriet, och där har vi nog svaret till varför Winstone ska skälla så mycket. Inte så han springer runt och gör det hela tiden, men får vi främmande, ska det skällas, går dom in i ett annat rum, ska det skällas, och ska dom sedan ut genom ytterdörren… ja, på dom igen. Jaja, tur att han ändå är snäll, för det mesta, även om han ibland överdriver sitt sätt att tala om att någon kommer, eller går.

Jag ska ta en prommis nu, med Winstone igen, så kanske man kan fixa ihop någon lunch efter det. Önskar er alla en fin söndag!

Foto0827

En till som chillar idag!

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.