Undangömt, men nu hittat

Jo jag fick tillfälle at åka ut på Plantagen igår, skulle införskaffa en blomma till Lena, som bjudit hem oss på kvällskvisten, på en kaffe och supergod tårtbit (jo hon fyllde år också). Och då passade jag förstås på att köpa mig en hibiskus, som nu Theresé talade om för mig att den heter. Jag tog en i gult, och sedan köpte jag en annan fin blomma i orange, och jag skulle komma ihåg namnet, tänkte jag, men pytt…rapunckel…ranukel, rapunsel, nej, jag går bet.

Foto1581

Dammsög innan jag åkte iväg på jobbet och vad tror ni jag hittade, alltså…mja. I köket har jag denna lilla vas:

Foto1580

Den står nu där för jag har ingen aning om vart jag annars skulle ha den, nå, i blomman, låg en massa hundmat (kulor). Då fick jag ju börja fundera, gömmer Winstone maten…i blomman, nää, eller tar katterna hans mat och släpper ner den där…inte så troligt, men så…dök det upp en misstänkt gärningstjej…Sally, kanske 😀

Förmodligen, eftersom hon i julas, höll på med hans mat och skulle lära honom en massa trick, hon sprang ju runt och skulle dela ut dom där, som godis, och då kanske hon testade att gömma lite också, och sedan glömdes det bort, avsiktligt eller ej, får jag nog aldrig veta 😀

Winstone har då visat att hans intresse för sin egen mat, inte är särskilt stort, i så fall hade dom aldrig legat kvar där.

Idag får jag besök, Helena ska dyka in och bli bjuden på en liten lunch innan jag ska iväg och jobba, det blir trevligt 😀 Önskar er alla en fin dag!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Är det månne en sorts ranunkel? Blommornas kronblad brukar vara inåtvända så att det blir som en liten skål. Den här blomman ser inte riktigt ut så, men det finns ju så många arter av alla blommor… eller så är den inne i en fas… 🙂
  Ha en bra dag! Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Tack…så heter den, jag googlade på namnet och bilder, visst är det en sån 😀 //Kram

 2. Helena Nilsson Springare

  Tack för lunch och trevligt sällskap idag.. 🙂
  Som alltid, jättemysigt! Å tack för god mat.. den lunchen satt ovanligt bra! Hihi.. Kram H

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Det gör vi om…intressanta samtalsämnen och som vanligt flög tiden i väg. Och tack för tulpanerna. //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten