Njae, jag vet inte….

Jo jag var ju på lasarettet igår, och hör nu vad jag fick för råd, detta av en sköterska, då ingen kirurg fanns tillgänglig. Den dagen jag ska till distriktsköterskan, som till exempel nu på måndag. Så kunde jag ta bort omläggningen och sedan duscha rätt in i hålet. Så skulle det bli rent innan jag åker dit.

Men…dom har ju sagt hela tiden, vikten av att hålla detta sterilt, så inga bakterier ska komma in dit igen. Hur har du då tänkt att jag ska göra efteråt, frågade jag. Då står jag hemma, utan någonting att lägga på.

Ehh, ja har du inga förband hemma, men jag kan skicka med dig…fast du behöver ju inte duscha där, om du inte vill.

Sen när jag åkte hem så undrade jag ännu mer vad hon egentligen hade räknat ut. Vad skulle jag använda att torka mig med, ja handduk förstås, men hur steril är dom…och luddfria, hm…nä, jag tänker inte duscha mitt hål, utan det får dom rengöra, på plats.

Sedan åkte jag hem till Helena, som faktiskt bjöd på mer än kaffe, goda bananplättar, har ni hört, här får ni ett snabb recept på dom:

Bananplättar

1 banan mixas med 2 ägg

Stek i plättjärn eller måtta i vanlig stekpanna, storleken ni vill ha, kan med fördel stekas i kokosolja. Klart!

Bananplättar-412x293

Bild och recept hittade jag HÄR

Och till dessa hade hon kokat upp lite blåbär, med kanel och annat gott i, alltså, jag blev förvånad, och jag vet att jag kommer att göra dessa själv, här hemma. Bra som mellanmål! Och inte nog med det, hon är ett trevligt sällskap, vi har alltid nåt att avhandla, och sedan fick jag en lite försenad ”krya på dig, välkommen hem” present, inte illa 😀

006

En fin filt att hålla värmen med, en påse mörkchoklad, mm, en sån kan man ta i munnen till kaffet i soffan, och ett annorlunda måttband, haha, den ska jag ha i min väska, kan alltid behövas. Och ett litet fint brev, med rim i, det blev ju som en julklapp. Tack Helena!

Och med denna utsikt jag hade från tv rums fönstret för 5 minuter sedan, avrundar jag mitt inlägg. Nu ser det inte alls ut så längre, nu är himlen bara grå, och sedan önskar jag er alla en trivsam lördag!

001 004

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Alltså jag blir på riktigt oroad över ditt ”hål”… Vad har dom gjort med dig?! Skulle det v.e.r.k.l.i.g.e.n vara sådär krångligt?!?! Duscha rakt in och sedan…? Tur du är klok! Kram //a

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…ja, man får lov att ha huvudet lite på skaft, ifrågasätta och fundera själv vad som låter rimligast. //Kram

 2. Helena Nilsson Springare

  Äntligen fick vi till en dejt före jul! 😀

  Kan inte fatta var tiden rusar iväg. Det var trevligt som vanligt i alla fall och jag har fortsatt i samma stil hela helgen: Dvs, med pyjamasbralla och hemmaläge haha… Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Tänkte på dig för en stund sedan, hade nämligen siktat in mig på att köpa bananer, för att kunna göra dina bananplättar, men jag glömde bort dom (som vanligt), annat dök upp mellan hyllorna och distraherade 😀 //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten