Potatis+bakelse=🧁

Skulle fira med en potatisbakelse frĂ„n Ullas igĂ„r. AlltsĂ„ fira gĂ„rdagens bröllopsdag, som förövrigt, Ă€ven var Åkes förĂ€ldrars, födelsedag.

NÄja, potatisbakelse har jag aldrig smakat, fick dÀremot ett uppdrag att köpa en, till en vÀn. Vilket jag gjorde och vid första anblicken sÄ tyckte jag nog att den sÄg rÀtt sÄ intetsÀgande ut:


Var tvungen att frĂ„ga, nĂ€r min vĂ€n, Ă€tit en sĂ„dan, första gĂ„ngen. Och det berĂ€ttade hon, var som barn, och stĂ€llet var NK. DĂ€r vĂ€cktes min nyfikenhet, hur kan ett barn, vĂ€lja en sĂ„n dĂ€r grej Var det möjligen sĂ„ att din mamma, tipsade om att ta en sĂ„n, frĂ„gade jag. JodĂ„, sĂ„ var det, och det fanns ytterligare en anledning… dĂ„ visste jag att jag skulle fĂ„ behĂ„lla den sjĂ€lv, min syster ville INTE ha den, Hahaa, smart dĂ€r 😀


Varför jag undrade, var att min egen teori, skulle vara att ett barn gĂ„r nog mer pĂ„ fĂ€rg och att det ser rolig ut, den dĂ€r liknade vĂ€l just en potatis, sĂ„…

Fick i alla fall höra att det Àr mÄnga som gillar dom dÀr, och dÀrför skulle jag dÄ slÄ till. Att dom gillas, förstÄr jag, för dom var slut, dÄ jag kom in dÀr. Eva, Àgaren pÄ Ullas, sa att det Àr arrak i smörkrÀmen, och kanske det som gör den speciell. LÀt gott, sÄ nÄn gÄng, i framtiden, ska jag vÀl kunna testa.

NÄn som vi firar idag, Ätminstone med ett grattis, jo, hon kan fÄ kaffe nÀsta gÄng vi ses, det Àr vÄr dotter Niccolina, som har namnsdag. Jo, hon hette, som bekant, Jennifer, innan hon bytte till sitt andranamn Niccolina. Och Jennifer stÄr det i almanackan idag.

SĂ„…Grattis pĂ„ namnsdagen, Nicco Jennifer!


Har gÄtt med Winstone, denna strÀcka, otaliga gÄnger, men aldrig lagt mÀrke till denna, björk, eller kanske man ska sÀga björkar. Det Àr ju fler Àn 1:


Och nu har jag rÀknat dom pÄ nÀra hÄll, 6 stycken pÄ samma knippe:


Har sett vĂ€rlden vackraste trĂ€d, i höstskrud, nere pĂ„ Öbacka strand. TyvĂ€rr var det en massa aktivitet dĂ€r i lördags, sĂ„ det blev inget fotande. GĂ„r dit dagen efter, glad i hĂ„gen, men det var precis som jag skrev nĂ„nstans, passa pĂ„, för ena dagen Ă€r inte den andra lik. Inte ens hĂ€lften av alla löv satt kvar…snopet, eller, mjae, det dĂ€r har man ju varit med om förr.

Har varit ut med vÄr utehund pÄ morgonen:


Och nu ska jag fixa Åkemiddag, det blev jobb för mig i eftermiddag, men jag börjar lite senare Ă€n vanligt. Hoppas pĂ„ en fin dag, för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten