Hi and bye ✋👋

En liten annorlunda dag igÄr. Och jag lovar, den gick sÄ fort sÄ jag hann knappt med i svÀngarna. Fick en frÄga pÄ messenger, om jag jobbade. Och det gjorde jag ju, men hade inte börjat Àn.

Detta var dÄ Annelie, en tjej jag har mÄnga minnen av och med. Dom, hennes familj, hade vÄran gamla stuga, dÄ jag var barn, och vi hÀngde vÀl mest pÄ somrarna. Men vi var Àven och hÀlsade pÄ dom i SkellefteÄ, dÀr dom bodde dÄ. Nu lever hon sitt liv med man och barn, strax utanför BurtrÀsk.

Hon hade ett Àrende hit till UmeÄ och efter smÄ justeringar i mitt schema, sÄ lyckades vi fÄ ihop en kaffedejt pÄ Ullas. SÄ trevligt, och man förundras över hur lÀtt det Àr att prata med vissa mÀnniskor.

Jag, Åke och TheresĂ©, umgicks mycket med henne och hennes X, i slutet pĂ„ 80 talet, början 90. Men sen kom vĂ€l livet och annat i vĂ€gen, sĂ„ vi har ett lĂ„ngt uppehĂ„ll, dĂ€r vi inte hade kontakt alls. Men nu Ă€r det kontakten Ă„terupptagen. Vi ska se om vi fĂ„r till en lĂ€ngre trĂ€ff, nu till veckan. Vi har ju nĂ„gra Ă„r att avhandla 😀

Fortsatte till jobbet, dÀr det blev lite förberedelser inför middag, pÄ Köksbaren. Det var vÄr arbetsgivare, som stod för fiolerna. Inte illa alls. Och hÀr kommer ett dÄligt foto pÄ min tallrik, men jag kan, fotot till trots, meddela att det var suverÀnt god köttbit Pommesen var den godaste jag nÄnsin Àtit:

Och det var liksom den dagen i ett svep, tjopp tjopp, over and out!

Visst, sen hade vi ju en kvÀll ocksÄ, men man gör inte sÄ mycket den tiden pÄ dygnet. SoffhÀng, teve pÄ i bakgrund, datan pÄslagen, och ibland prat i telefon. IgÄr kvÀll var det Nicco i luren.

ApropÄ Nicco, sÄ skickade hon en bild frÄn Norran, nu pÄ morgonen. Det var hon som stötte pÄ fÄren, ringde en jobbarkompis som i sin tur ringde in och lÀmnade fÄr varningen. Inte vad man kanske förvÀntar sig att stöta pÄ efter en bilvÀg:


Idag Àr det sista dagen i hÀlsoutmaningeninorr, som min arbetsgivare God Assistans har haft under 4 veckor. Jag hade lÀtt skrapat ihop fler poÀng om jag haft mobilen pÄ mig hela tiden. Den rÀknar ju stegen, men jag lÀgger alltid mobilen pÄ bord eller soffa dÄ jag Àr hemma.

Bilden jag la ut tidigare, under pÄgÄende hÀlsoutmaning, taggade jag Àven tidningen Kommunalarbetaren i. Det var den hÀr:


Och igĂ„r fick jag ett meddelande av dom som undrade om dom fĂ„r publicera den i papperstidningen, och en trisslott kommer i brevlĂ„dan. Tack och tack, sĂ€ger jag! 🙏

Önskar er alla en fin onsdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten