Öppna en dörr, stäng en annan!

Igår morse, flyttade hyresgästen ut. Känns jättekonstigt men skönt, att slippa stänga vår innerdörr. Huset blir lite större, med en dörr öppen.

Men, det dröjer ju inte så länge innan dom andra, flyttar in. Nu känner vi ju Nicco och Georgo, så det är inte för den sakens skull. Mer för att slippa Winstones små utbrott, samt att dom kommer ju att ha Tano, the dog. Så till en början är det lika bra att ha den stängd.

Fast vem vet, Winstone kanske vänjer sig, även om det låter otroligt. Vissa människor har han träffat så ofta att han borde vara tjenis med dom, men icket. Han är antingen våldsamt tjurig och vill vara den som visar vart skåpet ska stå.

Eller så är han överbeskyddande mot oss. Jag har stängt in honom i vårt sovrum, vid 3 olika tillfällen. Vi har ju fönster på vår sovrumsdörr, så han ser ju vilka som kommer.

Därinne är han sedan helt galen och skäller, men…han är inte lika mycket på, då man sedan släpper ut honom. Så detta är nåt jag tänker införa.

Varför ska vi tillåta honom att dansa eller valla runt benen på dom som kommer in. Han blir ju bara mer stressad då han inte kan hålla reda på allihop. Bättre att han får öva på att djupandas, haha…Lycka till, till oss.


Apropå allt dörrsnack, här kommer min absoluta favoritdörr i repris, som inte finns kvar längre, men som jag hade i mitt rum, då jag bodde hemma.

Dörren väcker helt klart minnen från en svunnen tid. Jisses, haha…

Har fixat dagens middag samt morgondagens lunch. Det bidde fyllda frukostkorvar, med potatis.

Så enkelt och så gott. Dom här är fyllde jag med bostongurka, senap, tacoost och spansk krydda, utrörd med creme fraiche, och toppade med lite mer ost. Det blir jättegott 😋

Har redan middagsplanerat morgondagen, då får det bli köttsoppa på högrev. Får ju passa på medan det är gråväder. Ser ju ut som om vi ska få se skymten av en sol, på söndag, i alla fall. Det ser man fram emot.

Hoppas på en fin onsdag. för er alla!

Maria Lundmark Hällsten