Odeon och Saga biografen, det väckte gamla minnen.

Det dök upp en filmsnutt på FB igår, om gamla biografer här i Umeå, som inte finns längre. Den väckte gamla minnen, och var extra rolig, eftersom min svärmor, jobbade på Saga biografen.

Hon började på Odeon, här en bild på henne, som Theresé hittat och skickade alldeles nyss.

Och när sedan Saga öppnade så var hon med där, från början, och ända in på 70 talet. Då hon både jobbade på Handelsbanken och ibland gick direkt därifrån, till arbetet på bion.

Vi har ju denna tavla i vår ägo, där dom som jobbade, är porträtterade. Jag vet inte vem som målat den, signaturen är E.L 1963. Och Elsie sitter i mitten, och hennes syster med man, längst till vänster.


Jag mejlade till han som gjort filmen, och frågade om lov att få lägga ut den här. Han har fler filmer på sin hemsida, klicka på bilden så kommer ni dit.


Och klickar ni på den här bilden, så kommer ni till den specifika filmen om biograferna.

Åke bjöd mig på bio, 5 augusti, 1984, filmen var Polisskolan och den visades på tadaaa…Saga, Jojomensan!

Nåt annat som dök upp, var min försvunna sko. Och här är det ju jag, som vanligt, som ställt till det. Och det absolut roligaste av allt, är att jag nu vet, att jag gått med omaka skor, i typ, snart ett halvår 🙈

Jag hade ju ett par med dubbla dragkedjor innan, dom har jag förvarat nere i källaren. Min tanke har varit att jag skulle kasta bort dom, vilket jag faktiskt trott, att jag redan gjort. Så i förrgår kväll, började jag fundera. Kunde det vara så illa att jag kastat dom, och av misstag, fått med mig fel sko 👀

Gick ner och kollade och det första jag såg, var min saknade sko, jösses, hahaa… Nå, hur dumt det än må låta så får jag bjuda på att jag är som jag är, och jag kommer förmodligen inte att ändra på det.


Vår lille Winstone fyller 8 år idag, det går snabbt, och här kommer lite bilder på honom, gamla som nya.


Hoppas på en fin torsdag, för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten