Midsommar i juli 😜

MidsommarvÀder i juli, regn ena stunden och strÄlande sol i nÀsta.

Men inte sÄnt dÀr katastrofvÀder i alla fall. IgÄr kunde vi faktiskt sitta ute under 2 timmar, i bÄde regn o sol utan större ommöbleringar.

DĂ„ kom nĂ€mligen kusin Anders, hans sambo Jenny och barnen Ossian och Ava, samt farbror Matts och faster Ingmarie. Det var verkligen inte igĂ„r. SĂ„ roligt att se dom, allihop 😍

Theresé och Sally fixade ett gÀng muffins, jag och mamma kokade kaffe, och Sivert och Ewa möblerade sÄ vi kunde sitta pÄ deras altan.

Åke projekterade med vĂ„r bauta syren. Den planterade en gĂ„ng i tiden, Dagge, utanför vĂ„r gamla stuga. TyvĂ€rr lite för nĂ€ra stor rumsföntret. Den vĂ€xte och tĂ€ppte till all utsikt. Min pappa tyckte att vi skulle flytta ut den pĂ„ backen och se om den skulle överleva dĂ€r, och let me tell you, det gjorde den.

Ifjol, gav sig Nicco pĂ„ att klippa ner den, den var ju hysteriskt stor, solen nĂ„dde inte in i mitten pĂ„ den. SĂ„ hon karvade ner Ă„bĂ€ket, och nu tog Åke toppen. Det som Ă€r kvar idag, Ă€r egentligen kĂ€rnan pĂ„ den.


PÄ kvÀllskvisten kom en stormvind som slet med sig en stol frÄn altan, och det dÄnade till i stugan. Regnet skvittrade runt kedjan som ska leda bort vattnet en bit frÄn sidan pÄ altanen.


Och sedan blev det lugnt igen. Åke gick runt med grĂ€sklipparen, det tar sin lilla tid. För han kör med uppsamlaren. Tiden det tar, kvittar sig med den tid vi sedan fĂ„r igen, dĂ„ man slipper kratta och bĂ€ra bort allt grĂ€sklipp. NĂ€, tacka vet jag asfalt… fast nu drev jag lite.

Idag Àr det 13 grader, blÄser rÀtt ordentligt, men inget regn. Solen glimtar till emellanÄt. NÄ, sommaren Àr inte slut, bÀttre och varmare dagar ÄterstÄr. Det Àr ÀndÄ rÀtt skönt att slippa vÀrsta hettan, ett tag, i alla fall.

Bobby hittade ett stĂ€lle i bussen att hĂ€nga pĂ„, gissa vart… jo i en av luckorna dĂ€rbak, haha, TheresĂ© fotade.


Nu bor dom i storstugan, och dÀr har han hittat ett annat favvostÀlle. Gungstolen som kommer frÄn min mammas förÀldrahem i Jockmock. MalÄ Jockmock, pÄ andra sidan Lainejaursjön.

Idag för 4 Är sedan, sÄg det ut sÄ hÀr.

Och idag…

Ni fÄr ha en fin mÄndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten