Visst var det ifjol, eller 🧐

Vi Ă€r ju vĂ€ldigt mĂ„nga, som blickar tillbaka, och inser att ett Ă„r, försvann. Året dĂ„ Corona gjorde sitt intĂ„g i vĂ€rlden. Ja, att det försvann innebĂ€r inte att vi inte levde och blev ett Ă„r Ă€ldre. Men dĂ„ man sitter och pratar om nĂ„got man gjort, sĂ„ börjar man ofta med att sĂ€ga…jomen det var vĂ€l ifjol..

Fast kollar man upp det, sÄ kan det till och med, vara 2 Är sedan. Tidsuppfattningen fick sig en ordentlig törn. Kan det bero pÄ allt man hade velat göra, Àven om det bara innebar en mindre resa, kanske en sammankomst eller nÄt annat smÄtt.

Man kanske kom sĂ„ lĂ„ngt som vi gjorde, Nicco och jag, att vi skulle flyga ner och överraska TheresĂ©, sova pĂ„ hotell och göra Stockholm. Men allt vi tĂ€nkte, minskade, Stockholm, blev till nĂ„got norr om Uppsala för att sedan minskas ner till JĂ€rlĂ„sa och slutligen…nopp, vi stĂ€ller in.

Men man kan ocksÄ se det frÄn andra synvinklar. Man valde bort saker, fast vi fick en jÀdrans massa tid till eftertanke. Det dÀr som alltid drabbar andra, kom vÀldigt nÀra inpÄ. MÄnga gjorde omvÀrderingar pÄ vad som verkligen Àr viktigt. SÄ ska man vara krass, sÄ kanske man kan fÄ nÄgot positivt ur detta elÀnde som varit och som fortfarande pÄgÄr, om Àn i mindre skala.

Nu kanske nÄn undrar varför jag kom in pÄ nÄt sÄnt hÀr, hm.. Jag tror att det kom sig av mitt digra bloggarkiv. För Àven om 1 Är försvann, sÄ finns det faktiskt noteringar om att vi gjort saker varje dag, ÀndÄ. Och vilken tur att jag har det pÄ print.

I slutet av maj 2020, hade vi en coronasÀkrad sammankomst med vÄra gamla grannar.


NÀr jag tÀnker pÄ det idag, sÄ kÀnns det som om det var 3 Är sedan. Jag och Nicco fixade det lilla utrymmet under kÀllartrappen, och det kÀnns ocksÄ som om det var jÀttelÀngesen.


Vi fixade och donade, hade smÄ trÀffar bÄde ute och inne. VÀlplanerade dock, inte som förut, spontant, tjopp tjopp. NÀ, det Àr som det Àr, och inget vi kan göra nÄgot Ät. Men ett Àr dÄ sÀkert, vi har inte förlorat tiden eller ett Är, Àven om det Àr kÀnslan man fÄr. Schlös int bort tin pÄ Ä grÀmes över sakren, söm du hörre söm hÀllst int kön Ànner pÄ.

Jag satt och surfade pĂ„ fejjan igĂ„r och BAAM, sĂ„ var dĂ€r plötsligt en till salu annons pĂ„ en skalle. Jag Ă€r körd, det vet vi ju redan, sĂ„ klart som korvspad, att jag köpte den. Och plötsligt hade jag 2 av samma sort, hahaa…


Lite roligt, att han som la ut skallen, hade skrivit att hans tonÄringar vuxit ifrÄn den, eller om det var formulerat som att den kanske skulle kunna passa in hos nÄn annan tonÄring. Bra, dÄ behöver jag ju inte kÀnna mig sÄ gammal dÄ.

Försökte fota mÄnen igÄr, ja, den syns ju i alla fall. Fast jag glömde bort att man kan göra en annan instÀllning för att fÄ till det bÀttre. Ska försöka komma ihÄg det till nÀsta gÄng.


Önskar er alla en fin onsdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten