Det gick hett till đŸ”„

Ojoj, nu har Åke fĂ„tt kĂ€nna pĂ„, hur det kan vara att ha köksansvar, och till middagen, fick han göra det pĂ„ riktigt. Han brĂ€nde sig nĂ€mligen pĂ„ handen dĂ„ han skulle ut med stekpannan jag hade dĂ€rinne 😬 Hur ofta har jag inte gjort det…och Ă€ndĂ„ har jag inte lĂ€rt mig det Ă€n,att ugnen Ă€r varm om den Ă€r pĂ„slagen och det innebĂ€r att saker dĂ€rinne, Ă€r varm, dom med.

Jag Ă€r vĂ€ldigt begrĂ€nsad i mina rörelser, för tillfĂ€llet. Och i förrgĂ„r, dĂ„ jag skulle försöka ge Winstones hans kulor sĂ„ försökte jag hitta av hans matskĂ„l, frĂ„n höfthöjd.. det gick inte. Dom for ut pĂ„ golvet och för Åke blev det dubbelarbete. Han tyckte jag skulle ge f-n i att mata hunden. Och jag började skratta och dĂ€rmed straffade jag mig sjĂ€lv…för det gör ont, det med.


Åke for pĂ„ Bo-Lage igĂ„r och jag bad honom köpa Blossa -21. Han skulle Ă€ven in pĂ„ Ica Maxi och handla lite. Det hĂ€r skulle dĂ„ förestĂ€lla Blossa -21.


Dom hade inget annat inne pÄ Maxi, sa han. Ja dÀr ser man, fast det var inte pÄ Ica du skulle köpa glöggen, sa jag, fast det var sÄ han uppfattat det. NÄ, han hade i alla fall köpt Blossa -21 inne hos Bo-Lage, sÄ det blev ju rÀtt i alla fall. Denna ska testas om 2 veckor, Àr det bestÀmt.


Är med i en matgrupp pĂ„ FB. DĂ€r delar man med sig av sina matrĂ€tter och tips. SĂ„g nu pĂ„ morgonen att det var en som blivit pĂ„hoppad i kommentarerna, för att dom Ă„t hallonsylt till pannkaka med flĂ€sk.

Hur störd fÄr man bli, vad angÄr det andra, varför ids men ens? Helt ok om man Àr kompisar och kommenterar för att göra sig rolig, men det blir ju en annan sak, eftersom man vet vem man sÀger det till. Sen kanske man kan prova först, innan man sÀger nÄt.

Jag Àter INTE fisk, punkt slut. Och nej, ingen behöver bjuda mig pÄ det heller med repliken om att det kan göras sÄ gott att jag inte ens kommer att veta att det Àr fisk. För dÄ tÀnker jag att dÄ mÄste det vara dÄligt pÄ riktigt, eftersom man gör en fisk som inte smakar fisk, eller hur?


Men tĂ€nk dĂ„ om jag börjar kommentera alla inlĂ€gg med recept pĂ„ hur man tillagar fiskrĂ€tter. Och jag skriver fy tusan, vad Ă€ckligt, hur kan ni Usch, vem vill bjuda pĂ„ det dĂ€r. NĂ€men fy, det dĂ€r ger man vĂ€l till rĂ€ven… Ja ni fattar, jag fick vĂ€l en dumstĂ€mpel i pannan.

Kom utsökt att tÀnka pÄ den gÄngen jag och kusin Anna fick det Àrofyllda uppdraget att laga middag till vÄr farfar Johan. Farmor skulle till Stockholm av nÄgon anledning, och frÄgade oss om vi kunde tÀnka oss att fixa hans middag.

Han skulle fÄ köttfÀrssÄs och spaghetti, det var vÀl enkelt att tillaga. Vi tog upp ett paket köttfÀrs och pÄbörjade proceduren, men vi tyckte inte att vi fick till den ordentligt. Mera kryddor, mera ketchup, och till slut fick vi servera middagen Àven om vi inte kÀnde oss hel nöjd med slutresultatet.

Farfar var dÄ nöjd, Àven om han sÄg aningens skeptisk ut. Han Ät och teg och nickade godkÀnnande. Han var snÀll, vÄr farfar, haha. Inte alls som dom andra vuxna idag, som sitter och kastar skit pÄ dom som serverar hallonsylt till flÀskpannkakan.

Det var dessutom ingen vanlig köttfĂ€rssĂ„s han fick, det talade vĂ„r farmor om för oss sedan. Hon hade nĂ€mligen infryst pölsa dĂ€rnere i frysen och det var den vi hade anvĂ€nt som grund i vĂ„r delikata köttfĂ€rssĂ„s…stackars farfar. Fast vi fick oss alla ett gott skratt, i alla fall.


Hoppas pÄ en fin lördag, för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten