Drick rött đŸ· vitt đŸ„‚ och öl đŸ», det Ă€r nyttigt..

Visst kÀnns det som om takten pÄ dagarna, skruvats upp. Nyss var vi inne i slutet av mars, och pÄsken skulle komma krypande. Jag skulle nu vilja pÄstÄ att maj Àr strax i intÄgande, och vi gÄr en hÀrlig tid, tillmötes.


Dom grÄ/bruna ytorna blir gröna, blommor i olika fÀrger poppar upp och vattnet fÄr en annan lyster, precis som himlen. Det Àr ÀndÄ hÀr, man skulle vilja bromsa upp tiden lite. Det behöver inte gÄ sÄÄÄ snabbt. Vi bör ju hinna andas ocksÄ.

Det Ă€r vĂ€l ocksĂ„ en period pĂ„ Ă„ret som folk vill tĂ€nka pĂ„ att vara nyttiga, tappa nĂ„gra kilon, vara hĂ€lsosammare Ă€n vanligt, för vi vet ju att sommar och semester, ofta innebĂ€r lite extra god mat med tillbehör…big time. Man fĂ„r rĂ„d till höger och vĂ€nster, det ena bĂ€ttre, Ă€n det andra. Och sen var det Ă„terigen detta om tid… Vad ska vi nu tro om detta?


Det sÀgs att det Àr nyttigt att varje dag Àta ett Àpple, och en banan för kalcium. Man ska ocksÄ Àta en apelsin för C-vitamin! Och det Àr ett mÄste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man mĂ„ste ocksĂ„ dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat pĂ„ toa). Man mĂ„ste ocksĂ„ dricka ett glas yoghurt varje dag för att fĂ„ de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt Ă€r, men du MÅSTE ha minst en miljon sĂ„dana i magen, annars Ă€r det illa!

Du ska ocksÄ ta ett glas rött vin för att undvika hjÀrtinfarkt. Och sÄ ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du fÄ stroke, fast det gör inte sÄ mycket, för du kommer inte ens mÀrka det.

Man ska ocksÄ Àta nötter och bönor/Àrter varje dag. En hel massa nötter/bönor/Àrter.

Du ska Àta 4 till 6 mÄltider per dag, lÀtta mÄltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gÄnger. Bara för det behövs det 5 timmar! Och sÄ en sak till: efter varje mÄltid ska du borsta tÀnderna, dvs. borsta dina tÀnder efter Àpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra sÄ lÀnge du har tÀnder, och glöm inte tandtrÄden, tandköttsmassagen och munvattnet.

NÀr du ÀndÄ hÄller pÄ med detta, kan du ju stÀda badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV dÀr inne, för med tanke pÄ allt vattendrickande och tandborstande lÀr du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man mÄste ocksÄ sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att Àta, det blir 21 timmar. Det Àr 3 timmar kvar, under förutsÀttning att det inte Àr trafikstockning nÀr du Äker till och frÄn jobbet.

Enligt statistiken tittar folk pÄ TV 3 timmar per dag. Det funkar inte lÀngre eftersom man mÄste ta en promenad varje dag i minst en halvtimme (ett rÄd: efter 15 minuters promenad vÀnd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du mÄste ocksÄ hinna med att trÀffa dina vÀnner, för de Àr som vÀxter, mÄste tas hand om dagligen.


Bland allt annat mÄste du ocksÄ hÄlla dig informerad, dvs. lÀsa minst tvÄ dags- och nÄgra st kvÀllstidningar, för att kunna ha en kritisk instÀllning i livet.

Du ska ocksÄ ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmÀssigt, dvs. du ska vara innovativ,
kreativ och varje gÄng pÄ nytt förföra din partner. För detta krÀvs ju tid. Och dÄ har vi inte ens nÀmnt tantriskt sex.

Du ska ocksÄ hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvÀtta, för att inte tala om allt du mÄste göra om du har barn eller husdjur.


NÀr man rÀknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.

Den enda lösningen Àr att göra flera saker samtidigt! t.ex. Duscha med kallt vatten och hÄll munnen öppen sÄ fÄr du dina 2 liter vatten per dag.

Medan du lÀmnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar pÄ TV och lÀser tidningar medan du torkar golv. Och dÄ har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vÀnner och slÀktingar.

Drick vin efter det (du kommer behöva det).
*suck* *stön*

Dags för mig att sluta nu, för mellan Àpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje mÄltid idag (inkl. nötter/bönor/Àrter), vet jag inte lÀngre vad jag mÄste göra, men jag vet att jag mÄste gÄ pÄ toa NU.

Jag lÀr spara nÄgra minuter om jag borstar tÀnderna samtidigt!

Önskar er alla en fin torsdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten