Bil 🚘 bilen, bilar…och lite vĂ€der 😄

ApropÄ det jag skrev om igÄr, att det ska klagas jÀmt pÄ vÀder och andra snackis saker. En anledning, till varför man förmodligen upplever att klagomÄlen blir sÄ stort, Àr vÀl att ALLA, pÄpekar hur vÀdret Àr.

VÀder har vÀl genom Ären, varit en av dom mest diskuterade fenomen, ever, i alla fall om ni frÄgar mig. Det Àr ju en öppningsfras, om man samtalar med nÄgon man inte kÀnner sÄ bra. Inte underligt man börja tycka att folk klagar, om man Àr pÄ ett stÀlle med vÀldigt mycket folk.

DÄ ska du plötsligt fÄ höra, av 50 personer, att det Àr fruktansvÀrt varmt. Lite som om man Àr totalt bombad och har missat att det Àr vÀder, överhuvudtaget. Man behöver knappast nÄn rapport, man stÄr ju precis mitt i detta, uttjatade vÀder.

Fast det mĂ„ste vara nĂ„got som intresserat mĂ€nniskor genom Ă„rhundraden. Vi Ă€r beroende av vĂ€der, dĂ„ vi snackar skörd, djur, vad vi planerar att göra. Och sĂ„ vidare…

Jag har ocksĂ„ noterat, att man blir mer lĂ€ttirriterad dĂ„ vĂ€rmen ligger pĂ„…varför dĂ„? Och nu snackar jag inte om det dĂ€r lagom varma, dĂ„ folk sitter under ett parasoll vid havet och dricker lĂ€sk…eller drink, kanske đŸč

Utan dĂ„ det Ă€r 30 grader inomhus, luften stĂ„r still och du ska fixa mat pĂ„ tallriken eller bara komma pĂ„, VAD du ska lĂ€gga pĂ„ tallriken. Svetten rinner pĂ„ pannan… Mobilen ringer och plötsligt steg vĂ€rmen till 32 grader. DÅ, kĂ€nner man sig fĂ€rdig för att gĂ„ upp i ringen och slĂ„ ner nĂ„n… ish.

NÄ, fÀrdigskrivet om vÀder, för det vet vi alla, att vÀder blir det, varje dag, oavsett vad vi tycker eller inte.

Vi körde cruisingen igĂ„r, som gick frĂ„n Gammlia, över UmĂ„ker, Sörfors, Överboda, VĂ€nnĂ€s. Camaron var varm innan vi ens lĂ€mnade Gammlia, och sedan blev det stopp dĂ„ alla skulle upp pĂ„ gamla E4an. Jag vek av och körde Haga, ut över kyrkbron, för att slippa alla trafiklysen i stan.

Sen var vi tvungna att stanna pĂ„ en p plats innan Överboda, jag trodde att sulorna pĂ„ mina skor, skulle smĂ€lta ner pĂ„ gaspedalen. NĂ„, dĂ„ fick jag tillfĂ€lle att fota lite.


NÀr vi sedan kom in till VÀnnÀsby, sÄ vek vi höger och körde hem. Det kÀndes som om den turen, rÀckte gott och vÀl. Cruising strÄket skulle egentligen gÄ samma vÀg tillbaka.

Mats Alfredsson, the master, fĂ„ngade oss pĂ„ en jĂ€ttefin bild 😍

Nu ska vi göra oss i ordning och köra ner bilen pÄ NoliafÀltet, Wheels stÄr pÄ the to do list today.

Önskar er alla en fin fin dag, och njuuut av dom kommande 24 timmarna..

Etiketter: , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.