MĂ„nen 🌛 Ă€r inte vĂ€nstergĂ€ngad 😁 Den sitter inte heller pĂ„ en stolpe.

Gick bort till Ätervinningen, med x antal flaskor pÄ söndags eftermiddagen. Det gÄr fort dÄ mörkret faller och jag tyckte det sÄg vackert ut med mÄnen, dÀr i bakgrunden.


Kommer hem, vi sitter i soffan. Åke pĂ„pekar att mĂ„nen ser cool ut, det Ă€r lite moln runt den och sĂ„ dĂ€r. Jo jag vet, sa jag, jag fotade den. Fast det Ă€r nĂ„t som inte stĂ€mmer. Åke tittar nĂ€mligen ut genom fönstret snett Ă„t vĂ€nster, det var inte dĂ€r jag gick i alla fall. Och sĂ„pass mycket vet jag, att mĂ„nen Ă€r inte vĂ€nstergĂ€ngad utan rör sig Ă„t höger.
Plockar fram mobilen och granskar bilden jag tagit, börjar skratta högt, det Àr ingen jÀkla mÄne jag fotat, utan en lyktstolpe.


IgÄr kvÀll fick jag i alla fall ett trÀd pÄ bild, dÄ jag Äkte hem frÄn jobbet. Det stod dÀr och lyste i mörkret.


Och hÀr ett annat trÀd jag fotade tidigare pÄ dagen. Jag VET vem som varit dÀr.

BÀvern, förstÄs.


Tur att det inte var ett stÄtligt stort trÀd utan hÀr hjÀlpte den snarare till med nödvÀndig trÀdfÀllning.

La ut mitt recept och bilder pĂ„ hur jag gjorde potatistĂ„rtorna till lördagens middag, i en matlagningsgrupp pĂ„ fejjan. Har hittills fĂ„tt över 645 likes, 50 kommentarer och 8 delningar. SĂ„ igĂ„r kvĂ€ll, kom den… den dĂ€r kommentaren man inte riktigt förstĂ„r hur den ens kom till.

-Vad Àr det?

Vad svarar man pĂ„ det? Det stĂ„r potatis tusenfjorton gĂ„nger i texten och i kommentarer. Jag svarade kort, potatis med lite extra. TĂ€nker bara att om man Ă€r Ă€rligt nyfiken, kanske man lĂ€ser mer noggrant innan man frĂ„gar, eller… nĂ€, tydligen inte 🙃

NÄja, jag tÀnker inte lÀxa upp nÄn, och jag behöver ju inte svara pÄ alla frÄgor heller, Àven om jag har svÄrt att lÄta bli.

Ha en fin tisdag, allihop, och ett stort grattis frÄn oss pÄ Ettan, till Birgitta, en gammal granne till oss, som fyller Är idag.

3

Maria Lundmark HĂ€llsten