Klart att rubriker säljer

Åke hade en tid att passa, nu på morgonen, så vi var uppe före tuppen.

Jag har ju som svårt att somna om då jag vaknat, i alla fall om klockan är runt 6. Ändå har man inte åstadkommit nåt speciellt. Kokat kaffe, tvättat håret och skickat en Grattis hälsing till Hafdis, som fyller 2 stycken 5:or, idag.

Jag gjorde ett litet collage från vårt besök vi hade av dom, uppe i stugan, 2020. Vi som var där, vi vet, haha. Och som vanligt bjöds det på skratt och minnen, då dom hälsade på.


Kändes inte som om vi gjorde så mycket igår. Slötittade på folket som är på en Ö där dom ska klara sig under 3 veckor, alldeles själva. The Island Sverige, heter den visst.

 

Äsch, det där är väl som vanligt. Man förespeglas att tro, att dom kämpar för livet. Fast då borde även teve teamet, kämpa lika mycket. Sen skrollar man FB flödet och där dyker det sedan upp info, ja ni vet, typ…scenerna ni inte fick se. Här får deltagarna mat av en boende på Ön. Deltagarna var egentligen INTE på Ön i 3 veckor utan inspelningen var klar på 6 dagar.

Ska genast tala om att de jag nu skrev, är tagen från mina tidigare erfarenheter av sånt man får se då det gäller Robinson och Farmen. Denna realityserie, vet jag inget om, däremot skulle det inte förvåna mig, om jag inte är och naggar sanningen, lite i kanten.

Men det är klart. Allt som visas ska ju säljas på ett eller annat sätt. Precis som rubriker, säljer dagstidningar. Ju större och värre, desto mer säljs det.

Människan är väl skapt på det viset, eller kanske inte från början. Men i den värld vi lever i så verkar det ha blivit att, historier alltid ska toppas med nåt som är aningens värre. Alternativt, det som är bättre och ännu mer fantastiskt än människan upplevt. Den ena ska bräcka den andra, på ett eller annat vis.

Nå, å andra sidan är det ju så vi umgås. Vi delar med oss av upplevelser och då en berättar om en händelse, så jämför man med andras, händelser i liknande historier. Fast skillnaden då det gäller reality såpor, är att dom inte är riktigt sann. Har jag rätt eller har jag… rätt..


Nä, nu tar jag ut hunden på prommis, så jag får äta frukost och se på dagens avsnitt av Farmen. Hahaa… fast tro inte att jag sitter och tror, att allt som händer där, är sanningen. Nopp!!

Avrundar med 2 bilder jag tog igår kväll, precis innan mörkret la sig. Och önskar er alla en fin måndag!

Maria Lundmark Hällsten