Det är alltid ett litet äventyr då vi möts

Idag är det Tinas födelsedag och då Hurrar vi, HURRA!! 🥳

Sist vi sågs var i början på maj, ifjol. Då hon plockade upp mig i Uppsala och vi tog tåget till Nyköping. Inte helt utan att det blev ett litet äventyr 😅

Här citerar jag direkt från ett inlägg från den gången.

”Vi stannade kvar, gick in i ett väntrum, noterade att numret på biljetten, inte heller stämde med tåget, och där satt vi och kastade dynga på appar som inte stämmer, information som vilseleder och så vidare.

Så ser jag att det plötsligt blir rörelse därute, dörrarna på tågen står öppna och folk kliver ombord. Jamen, jaha, ok, men då gör väl vi det också, det kan ju inte komma ett annat tåg som vi ska åka med. Och ja, det är rätt tåg men varför stod det avgång 17.15 fast det här tåget rullade faktiskt iväg 17.00. Här målades det upp scenarion om vad som hänt om vi faktiskt gått på tiden som stått på biljetterna, då hade vi ju för f-n missat tåget…så DÅLIGT!!


Tina bjöd på stort…hehe, lite nötter till lite gott i muggen..


Sen kommer konduktören, eller heter det så, numer? Det kanske heter tågvärd.. Nåja, ni fattar. Ja och nu vill ju Tina ha en förklaring till varför tider och nummer inte stämmer, fast vi sitter på rätt tåg och på väg åt rätt håll…fast, gjorde vi verkligen det. HAHAAA…


Njae, han pekade på biljetten hon hade i mobilen, vår start station, var inte den rätta, inte heller slutdestination 🤪

Jamen nämen, jodå, hon, eller jag borde nog säga vi, för jag skulle ju vara hennes ögon och hon skulle vara min guide. Hade köpt biljetter åt fel håll. Men det var då ingen fara på taket, vi fick åka på dom, vad spelade det för roll, vi hade ju knappast kunna kränga dom till nån annan. Inte på den korta tiden.” Slutcitat

Bara för att vi inte ses så ofta betyder inte, att vi inte har kontakt. Det blir långa samtal ibland och ett och annat meddelande på messenger. Men det är klart, roligaste av allt är ju då man träffas på riktigt.

Startade upp min slowcocker igår med en hel gårdskyckling i botten. Ska göra en kycklingsallad idag så får jag se om det blev bra.


Tänker slå igång den nu med, fast denna gång med en köttfärssås som ska få stå och gotta till sig. Visste ni detta.


Det enda negativa är att man inte vill ha den framme då den tar plats. Och man vill inte heller stuva undan den för bra, för då ids man inte plocka fram den.

Nu ska jag slå igång den och sedan gå med Winstone så jag önskar er alla en trevlig fredag!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Tack till Åke och dig, Maria, för uppvaktning!🧧 Blir till att shoppa! Jag läser att infuencers på nätet ska påverka sina följare till mindre shopping, från ”Den måste jag ha!” 🛍️ till ”Måste jag ha den?” och ingen kan kalla mig för storkonsument, shoppar sällan och bara när det behövs. Ha en bra helg, fast du jobbar…Jag är hemma med sjukt 🤒barnbarn, bra att mormor då kommer till användning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten