Upplevelsen var att vi flög dit ✈️

Utflyktsmålet för gårdagen blev, efter en del för och emot och googling, Ava havsbad…fast, näe. Jag råkade lägga mig i och agerade kartläsare och lurade därmed Nicco till att INTE svänga av. Det stod ju för tusan inte Ava på skylten. Även om det satt flaggor vid vägen som det stod AVA på 🤣

Nå, vi hamnade på Salusand istället, men det var ju bara en minut längre bort. Salusand är ett ställe vi bara passerat, och nu är jag glad att vi kom oss dit. Här var det verkligen utomlands känsla. Vilken sandstrand, wow!


Sen var det tyvärr som i övriga Västerbotten blåsigt, nalta


Vågorna gick hög, men solen sken i alla fall


Nicco och Sally badade


Det här var det närmaste jag kom mig ut i vattnet, hurven!!


Men jag tror att det ändå var varmt i vattnet, det är jag som fegar.

Vi körde Åkes SAAB dit. Den lät som en V8 modell värre. Ljuddämparen håller inte riktigt tätt. Plötsligt lät det ännu värre, jag skrattade till och sa att jag tyckte det lät som ett jäkla flygplan.

Nicco undrade om jag inte visste att SAAB tillverkar flygplan, haha, jo det visste jag väl, men tänkte inte ens tanken.

”Saab AB (tidigare Svenska Aeroplan Aktiebolaget, akronym SAAB)[3] är ett svenskt industriföretag och försvarskoncern som ursprungligen grundades som flygplanstillverkare med huvudkontor i Trollhättan och sedan Linköping, men som idag har bredare inriktning med huvudkontor i Stockholm.”

Nu blev det dock intressant. Nicco knäppte av bältet och ljudet som plingade till då hon gjorde det, var exakt ljudet som låter under flygresan, då kaptenen eller annan personal vill framföra ett meddelande.


Inte nog med det, på mittkonsolen i taket, lyser det då en röd text med FASTEN BELT, precis som på flygplanet.


Sen spånade vi vidare och Nicco undrade varför i hela… det sitter ett handtag ovanför dörren på chaufförssidan? När sitter den som kör, med vänsterhanden på det handtaget? Mja, är det ett flygplan ska det väl sitta på alla ställen. Men varför har dom en ”vanlig växelspak, och inte en ordentlig sak istället, typ…hehee.


Ja, och nu tillverkas ju inte SAAB bilarna längre.

”Tidigare har Saab även konstruerat och tillverkat civila flygplan och personbilar, det senare övertaget av det numera i konkurs gångna Saab Automobile.”

Vilket innebär att Åke får nöja sig med sitt lilla, ofullständiga flygplan (till den ger upp). Och vi får fortsätta spekulera i hur dom tänkte då dom tillverkade just bilarna. Tog dom lite leftovers eller hade dom nån annan baktanke?


Ha en lugn och skön söndag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten