Heaven 😇 and Hell 😈 (as well)

Resan till Pite Dragway igÄr, gick riktigt bra. Den tiden en söndag morgon, Àr man rÀtt ensam pÄ vÀgarna.


Elisabeths vÀnner, Rick och Carla, var pÄ plats. Med deras 2 mans team. Elisabeth hoppade in som hjÀlpande hand.

Vi följde Àven med pÄ förarmötet ifall det skulle sÀgas nÄgot som dom kanske inte skulle förstÄ. Rick Àr frÄn England och Carla Àr frÄn Italien. Dom har inte bott i Sverige sÄ mÄnga Är Àn.

Men vilka hÀrliga mÀnniskor och vilket team dom Àr.

Inte bara det, bilarna, mina vĂ€nner, bilana…wow!! Den röda Camaron -70 Ă€r Carlas.

Den köpte hon för 30 Är sedan som bruksbil. Började köra nÄn street klass som var lite som vÄr ProEt, fast reglerna Àr annorlunda i andra lÀnder.

Sen trĂ€ffade hon Rick, och som hon sa till mig: ”-Jag var dum nog att frĂ„ga honom om han ville provköra…och det ville han!!” SĂ„ ett tag delade dom pĂ„ hennes bil pĂ„ tĂ€vligarna, sen köpte dom en till bil, tror att det var en Pontiac Firebird. Fast idag har Ă€ven han en Camaro.

IgĂ„r fick dom möta varandra i ett race…Carla presterade aningens bĂ€ttre đŸ€˜

Jaa, jag vet inte men jag trodde nĂ„nstans att det skulle kĂ€nnas tufft att stĂ„ och titta pĂ„. Man vill ju köra sjĂ€lv. Man stĂ„r och fotar och filmar, men vart ska man fokusera? Jag vill se burnout, jag vill hĂ„lla koll pĂ„ granen…startgranen, (ni vet, den dĂ€r saken mitt mellan bilarna som har en massa lampor pĂ„ sig).

 

Man vill kolla hur bilarna beter sig dĂ„ dom gasar, samt slutligen…sĂ„ gasar man omedvetet sjĂ€lv, fast man stĂ„r vid sidan av. Tufft jobb đŸ€Ș


Inte underligt att man blir trött. Solen gassade, bil ljuden och allt, sÄ jag tog en power nap i depÄn. Sa till Elisabeth att om nÄn sÄg mig, trodde dom vÀl att jag dött, hahaa.

Vi blev till och med bjuden pĂ„ lunch av detta fantastiska par. Rick Ă€r, hör och hĂ€pna, 73 Ă„r och Carla Ă€r 8 Ă„r yngre. Dom Ă€r absolut inga duvungar, men ”still going strong”.

Jag Ängrar inte en sekund att jag följde med. SÄ jag tackar givetvis en annan fantastisk person, som gör sÄ mycket för andra, bjuder in till saker och erbjuder absolut sina breda kunskaper, och ger det hon kan, till andra. Elisabeth, du Àr en stjÀrna!!


HÀr fÄr ni ett youtubeklipp frÄn Pite, glöm inte ljudet, om ni kollar pÄ filmsnuttarna som ligger dÀri.

Ha en underbar mĂ„ndag, allihop! Fotnot, Elisabeths lilla Barbafan, hĂ€ngde med, den ocksĂ„ 😈🧡

Maria Lundmark HĂ€llsten