Piller, medicin och tabletter 💊 i dosetter

Vi har vĂ„ra medicin dosetter i köksskĂ„pet ovanför arbetsbĂ€nken i köket. I förrgĂ„r kvĂ€ll upptĂ€cker Åke ett piller som ligger pĂ„ bĂ€nken. Han frĂ„gar mig om det kan tĂ€nkas vara nĂ„t han tappat frĂ„n sin dosett. Jag hoppar upp frĂ„n stolen och sĂ€ger att han inte ska ta den, utan jag vill kolla.

Tar fram min dosett dĂ„ B12 pillret ser ut att ha samma storlek. Jag tĂ€nker dock hela tiden att det Ă€r jĂ€tte konstigt, jag har nĂ€mligen torkat av bĂ€nken tidigare pĂ„ dagen, och jag tar bara mina tabletter pĂ„ morgonen. Mja, det ser ut som mitt piller sĂ€ger jag
nĂ€, jag tycker den ser lite större ut, pĂ„pekar Åke och fortsĂ€tter med, jag tror att det Ă€r min medicin.

-RÖR den INTE, sĂ€ger jag, vi vet ju inte vad det Ă€r. SĂ„ tar jag upp ”tabletten” och gĂ„r bort till diskbĂ€nken dĂ€r vi har betydligt bĂ€ttre ljus. Jag börjar skratta! Den Ă€r platt pĂ„ undersidan, vilket jag inte tror Ă€r sĂ„ vanligt om den Ă€r rund ovanpĂ„.

Utan jag lÀgger snabbt ihop ett plus ett och sÀger: Det hÀr Àr, inte ens medicin, det Àr vit choklad, en sÄn dÀr chokladknapp man kan anvÀnda till att baka med.

Jag hade tagit upp bröd frÄn frysen och dÀrnere har jag en sÄn pÄse med chokladknappar. Skrattar mest Ät att vi stÄr och kliar oss i huvudet och behandlar tabletten som om den var ett gift som man inte ens skulle peta pÄ.

Började se pÄ Farmen avsnitten igÄr morse. En av deltagarna presenterar sig och sÀger att hans plan Àr att agera i spelet, precis som han gör i sitt yrke. NÀmligen att manipulera mÀnniskor, det Àr jag expert pÄ, som sÀljare, fortsÀtter han.

Jag reagerar pÄ dajrekten och tycker att han Àr en jÀkla typ. Fast sen Àndrar jag mig. Jag förstÄr vad han sÀger, sanningen, fast den kan tolkas som om han stÄr över alla och lurar (manipulerar) folk att göra som han vill. Som sÀljare ska du ju sÀlja saker, och Àr du anstÀlld av ett företag sÄ Àr det sÀkert en massa saker du sÀljer som du kanske inte alls tycker Àr superbra. Men det fÄr du inte sÀga. Inte om du vill behÄlla ditt jobb.

Med den starten pÄ gÄrdagen, fortsÀtter jag med mitt. Skulle in pÄ Apoteket i ett Àrende till min mamma. Det Àr 3 före mig dÄ jag kommer in, 2 av dom Àr redan i kassorna, men det tar en jÀdrans tid. Jag hinner byta fot hundra gÄnger och irritera mig pÄ allt som ska behövas sÀgas för att nÄn vill ha sin medicin. SÄ kom jag pÄ att Farmaceuterna, Àr Àven dom, sÀljare. Det Àr dithÀn det burit.

SÀkert inget dom valt men dÄ tiderna förÀndrats och Företag vill fÄ in pengar pÄ alla sÀtt och vis, sÄ hittar vi sÄnt hÀr lite överallt. Inte kunde du shoppa loss inne pÄ bensinmackarna som vi gör idag.

Allt Àr vÀl pÄ gott och ont. Det onda Àr att vi inte lÀngre behöver vara sÄ noga, Àsch dÄ, om jag glömmer bort att köpa ditten eller datten sÄ gör det inget, jag kan ju gÄ över till macken och fixa det eller Ica som har öppet till 22 pÄ kvÀllarna. Dessutom tar vi ut det pÄ personalen som plötsligt ska ha mer skills och kunna lite av varje.

Det goda Àr vÀl utveckling. IstÀllet för att enbart stÄ och hÄlla pÄ med en sak, fÄr du rotation i arbetet och förhoppningsvis Àr det sÄ man vill ha det. Göra lite av varje. Tycker man mindre bra om en grej sÄ vet man att man strax ska göra nÄt annat.

Efter besöket hos mamma, passerade jag gymmet sĂ„ jag gick in dĂ€r och körde ett pass, mol allena. Fast jag lyssnade pĂ„ musik sĂ„ fort hade 50 minuter gĂ„tt och jag kĂ€nde mig ”duktig”.

Idag Àr det inbokat trÀff hos sjukgymnasten, sen ska jag ut pÄ annat uppdrag. Magisk himmel pÄ morgonen, det enda som tar ner vyn Àr den skitiga snön.

ApropĂ„ hundarna jag skrev om igĂ„r, ska jag nu avrunda med en bild pÄ ja, tala om för mig vad det Ă€r ni ser 👀  Och ha en fin onsdag

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Susanne

    Hejhej! ApropÄ fotot sÄ det första jag ser Àr ju 2 hundar & en mÀnniska, men en titt till sÄ ser jag ju 3 hundar!
    eller?? 🙂

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Haha…japp precis sĂ„ Ă€r det. Vad jag tittade/stirrade pĂ„ bilden först och fattade ingenting. Tyckte dock att hunden som Ă€r pĂ„ vĂ€g mot kameran inte sĂ„g proportionerlig ut i förhĂ„llande till ”Ă€garen”. Men vad man kan lura ögat och hjĂ€rnan 😂

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten