Varför inte börja dagen med glada nyheter eller något kul✌️🥳

Har ni tänk på detta, om man snor en bild upp och ned, så kan den plötsligt få en annan innebörd

Den var väl kul, hahaa… Sen tycker jag att det är kul då man blir taggad i fina bilder som någon annan tagit. Mats Alfredsson gjorde precis det, härom dagen 😉

Nu kommer något som kanske inte alls är så upphöjande men ändå något som är viktigt att tänka på.

Stötte på en av våra grannar vi hade på Näckrosvägen, igår. Ja, till och med 2 av dom, på olika ställen. Pratade lite tvärt om livet idag, och hur det kan te sig efter man förlorat den man tänkt spendera sina sista år med.

H*n sa att på dagen går det jättebra, men sen, då kvällen kommer och man sitter där ensam framför teven i soffan. Då kommer tårarna och man tänker på hur ensam man är. Och om det är så här man ska ha det hädanefter.

Det är naturligtvis fruktansvärt, och jätte viktigt att bearbeta vad man går igenom. Att försöka vara positiv, är lättare sagt än gjort, men är ändå så viktigt. Negativa tankar är sällan bra och riskerar att dra ned dig ännu mer. Så pass att man får tunnelseende och missar allt som kunde ha hjälpt dig att må bättre.

En egen teori och tips, är att börja med att stänga ner teven. Har ni reflekterat över hur mycket tragiska nyheter dom visar, heeela tiden?

Jag lyssnade 2 minuter i morse, och på den korta stunden, om jag summerar tvärt, så är det jordens undergång. Stormar, bortspolade vägar, raserade hus… och där sa jag till Winstone: -Nu går vi ut och ser om vägen ligger kvar. Och guess what, den gjorde det.

Såg riktigt lummigt och fint ut

Jag förringar inte eländet som finns därute i världen, men jag kan knappast påverka det. Tillägger att OM det är nåt jag kan göra, så ställer jag absolut upp, men då handlar det förmodligen mer om hjälp med förnödenheter och sånt. Har ni funderat på hur nyheterna hade kommit fram till er om det hade varit för 30-50 år sedan? Då hade det tagit dagar innan vad som hänt, hade nåt fram. Och vi var mer koncentrerad på vårt egna land.

Sen spelar det ingen roll vart du än vänder dig så får du höra hur sårbart vårt samhälle är. Bedragare, AI, vad är fejk och vad är på riktigt. Skurkarna lurar överallt. Inte konstigt att man dras ned och förlorar dessutom tillit till andra. Det tror jag är den största förlusten. Att inte kunna lita på dina medmänniskor.

Fast är du där, så kan du ställa dig själv frågan: – Vad är det absolut värsta som kan hända, om du går ut genom dörren och socialiserar med andra? Om du inte kan komma på vad det skulle kunna vara eller om du funderar ut oddsen på det. Var det så farligt då?

Allt som händer i ens liv, som läggs på allt det andra, hjälper knappast till att få en att må bättre. Oro, är ju en av dessa saker. Hur ska det gå? Kommer jag att klara mig? Hur ska jag bära mig åt?

Theresé visade en bild för mig då hon var här. Och så här simpelt är det om vi inte går in på dom små små detaljerna. Vi lever i olika världar och trampar våra egna stigar, men det här, gäller fortfarande allihop. Även om vissa har väldigt svårt att se det.

Har du ett problem? -Ja! Kan du göra något åt det? Ja.

Men då behöver du inte oroa dig.

 

Har du ett problem du inte kan göra något åt. Oroa dig inte då heller, för du sa ju precis att du inte kunde göra något åt det. Eller ta det från början. Har du ett problem? -Nej! Ok, då har du inget att oroa dig över.

Jag förstår dock att känslorna man har i en sorg och ensamhet, inte är likadan för alla. Det är så lätt att säga att man förstår, fast vi alla vet att absolut ingen VET hur den andra har det. Fast nånstans kan man relatera. Skillnaden för oss som står utanför är att vi säger det, sen går vi hem och lever vidare med vårt. Medan den som sörjer hur det blev, går tillbaka till soffan.

Nej mina vänner och bekanta och alla andra, det blev inget glatt inlägg, fast jag tänker att det kan vara bra att reflektera över hur vi har det, vad vi kan förändra och hur vi beter oss mot andra.

Dessutom såg vi tvärt på nyheterna igår, på jobbet, och vi förundrades bägge två, över att dom började med en god nyhet. 3 killar som hjälpt ett barn som höll på drunkna. Allt gick, bra, dom fick utmärkelser och beröm, barnet klarade sig och ja… mera sånt på nyheterna säger vi!!

Gick ut från jobbet strax efter 23.00, ljust och ljudligt. Eller mja, ljudet kom från en och samma källa, haha, nämligen en Storspov som satt på en taknock och gapade

Hoppas på en fin onsdag, för er allesammans! Och njut det ni kan

Maria Lundmark Hällsten