Så fungerar det politiska spelet i Umeå!

I veckan presenterades en skiss över hur staden mellan broarna i Umeå skulle kunna utvecklas med en mänsklig skala som måttstock. Grundtanken är att arkitektens förslag ska lyftas fram på en hemsida för att ge allmänheten helt öppna möjligheter att diskutera. Bra!

Samtidigt presenterades tre förslag över hur ett badhus på kvarteret Nanna skulle kunna utvecklas tillsammans med Mimerskolan och den tomten. Efter presentationerna var alla överens om att förslagen och detaljerna INTE skulle diskuteras offentligt av partierna eftersom förslagen skulle kompletteras med några frågeställningar.

Vad händer? Självklart börjar Lennart Holmlund med kommentarer på bloggen och även i lokaltidningarna. Holmlund försöker framstå kraftfull genom att framföra sådant som alla inblandade anser självklart. ’Över min döda kropp!’ heter det. Då tvingas Ågren kommentera delar av förslaget. Var tog handslaget vägen?

Nästa gång en fråga sägs ska få mogna utan ställningstagande ska läsarna veta att det betyder att det ska bli precis tvärtom! Samma sak gäller för de aktörerna som presenterat sina förslag. När de får veta att inget bestämt ska sägas betyder det raka motsatsen.

Vad tycker jag i själva sakfrågan? Förslagen visar att det ryms både ett bad och ett kommersiellt centrum på Nanna och Mimer. Det är självklart att kvarteren ska innehålla handel och affärsverksamhet. Därför är förslaget om ett hotell i Mimerskolan förträffligt! Tillsamans med badet. Jag bara säger: ’Över min blöta kropp’.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.