Höstkänsla

Idag på fikarasten så tände vi ett par ljus på kaffebordet, regnet öste ner och plötsligt slog det mig – vi går mot höst!

När hösten kommer så får jag alltid ett behov av att starta någon aktivitet; gympa, dra igång något handarbete, måla om eller dylikt.

Tänk om jag inte ska planera för något sådant utan bara ta allt som det kommer. Njuta av att bara arbeta 6 timmar/dag och sedan disponera tiden som jag vill. Kan det vara något eller blir jag galen då av att inte ha något inplanerat?

Jag tror att jag ska chansa på att inte planera något speciellt. Bara försöka se till att jag rör på mig regelbundet, helst daglig långpromenad.

Skulle jag vilja så kan jag måla om i vardagsrummet, har gjort ena delen tidigare så det kan ju vara bra att göra andra halvan också. Sovrumstaket är svagt ljusblått, men det vill jag inte ha, det skulle också kunna målat om i kritvitt. Vårt gästrum i SpanskaVillan, kallat Kungarummet eftersom där hänger en tavla på vårt brudpar i deras yngre dagar (dithängt av tidigare ägare) behöver fräschas upp, det kan vara något att planera och skaffa grejor till.

Rensa i källaren och på vinden, kasta, kasta, kasta grejor!

Kanske hämta de två yngre barnbarnen tidigare från dagis någon gång då och då.

Sticka några barnsockar som en farmor/mormor förväntas göra.

Ja, jag tror att jag fyller dagarna utan att boka in något speciellt projekt.

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.