Fattar det bara inte…

Ett av livets ”stora” mysterium är varför det alltid finns ensamma sockor! Livskamraten och jag är två skötsamma hemarbetare som lever ett lugnt liv. Den tid då man kastade kläder lite härs och tvärs är länge sedan förbi och byter vi kläder så brukar de smutsiga läggas i tvättkorgen. Från tvättkorgen bär det iväg till tvättmaskinen lugnt och ordentligt. Arbetsgången är sedan att sockarna paras ihop och hängs till tork tillsammans med sin partner.

?????? Men då finns det ofta en socka som inte har sin partner. Var sjutton tar den vägen?

Erfarenheten har lärt mig att väntar man ett par tvättar så dyker ofta den saknade sockan ofta upp så jag brukar lägga den ensamma stackaren på en speciell plats där den får invänta partnerns ankomst.

Idag var det dags, Livskamraten meddelade att han hittat två strumpor som inte passade ihop, en var mörkblå och lite mindre än den andra som var svart. Det blev alltså till att plocka fram singelsockarna och se om partnern fanns där. Ja, en mörkblå mindre modell fanns där men inte någon svart. Då Livskamraten inte använt dessa sockar sedan förra vintern så känns det lite oroväckande att den andra partnern inte hittades. Vad händer egentligen? Är det tvättmaskinen som glupar i sig en sock lite nu och då? Är det källargubben som smyger åt sig en liten strumpa att värma sin??? fot med? Finns förresten källargubbar ännu eller är det något som mina föräldrars generation brukade skrämma sina barn med? Smiter sockan iväg till strumphimlen för att där leva ett lyckligt liv tillsammans med andra sockar? Frågor, frågor, frågor.

sockar

 

5 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    *skrattar högt*

    Ja, det där har vi resonerat i många timmar om och vi har kommit fram till att det mest troligt är universum som har planterat ett slags ”slukhål” i var mans hemmatvättmaskin… dessa udda strumpor hamnar senare på en helt egen planet där de jagas av behåbyglar och pappersludd 😀

    Haha… science fiction på lagom nivå..

  2. Pingback: Snabb snövy.. | Helena e-lack

  3. roshanEi

    I am extremely impressed along with your writing skills as smartly as with the format to your weblog. Is that this a paid subject matter or did you customize it yourself? Anyway stay up the excellent high quality writing, it is uncommon to look a great weblog like this one nowadays.
    [url=http://eglaal.com/vb/showthread.php?p=519727#post519727]roshanEi [/url]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.