Ingen lever för evigt…tror jag

 

Livet för vår del kommer nog att te sig lite annorlunda, här framöver. Åkes pappa, tillika min svärfar, dog, natten till igår. Det var ingen överraskning eller något som kom som en chock, han har varit dålig, länge, och egentligen haft turen att få en hel del bonus år. Men visst, när det ändå händer så kommer det som en…ja, jag vet inte hur man ska förklara det, det blir många tankar. Han blev 83 år, ingen dålig ålder, och det är absolut inte alla förunnat att få uppleva 10 årtionden.
 
Han bodde i en villa här på västerslätt och eftersom Åke var enda barnet, så ärver han nu det. Och tanken är, och har nog alltid varit, att vi ska flytta dit. Gruvsamt, oja, vad man ska göra av alla saker, både där och här hemma, hur man löser grejer, rent praktiskt, hur lägger man upp alltihop, hur ska vi göra oss av med sånt som man inte vill ha kvar längre? Frågorna blir många och det tog ett tag innan jag somnade igår kväll, jag sa till Åke, när klockan närmade sig halv tolv, nä, man ska nog inte grubbla så mycket, men det var ändå svårt att släppa.
 
Jag vet och alla andra vet, som har varit i den här situationen, att allt löser sig bara man tar en dag i taget, visst kan man ha framförhållning, men man kan också försöka dela upp allt som ska göras så känns det inte för övermäktigt. Huset står kvar där det står, våran lägenhet finns kvar så länge vi inte säljer den, och livet fortsätter för all oss andra, precis som det gjort varje dag, månad och år, tidigare. Det enda vi vet helt säkert är att vi alla en dag ska vandra den vägen, men nog så skönt är det också, att inte behöva veta när.
 
Och nu tror jag, att med dom orden avslutar jag morgonens bloggande, jag ska iväg och jobba om en dryg halvtimme, Åke blir av förstående skäl, hemma idag. Jag önskar er alla ( i vanlig ordning) en bra, äventyrsfylld dag.
Etiketter: , , , , , , , , ,

20 kommentarer

  1. Inte det?

    Menar du att ingen kan få evigt liv?

    var livet så lite värt och uppfyllt av ”livet själv”, att man inte ville ta reda på det?

    Tiden är här, när vi våra fritidsintressen dör med oss, och vi med dem. Eftersom dessa aldrig varar för evigt, utan måste förbrukas. Vi ville inte veta om det var möjligt, så vi accepterade döden istället för att ta reda på om vi kunde leva för evigt. Men tiden är inte ute. Den som söker den finner, svar på sina frågor. Inte på andras, men på sina.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Inte det? (2011-01-10 08:46)
    Jag skulle väl ha valt en annan överskrift, och till syvende och sist beror det väl på vad man ”tror” på, eller? Ingen lever för evigt i samma lägenhet, villa,koja, stuga, däremot kan man leva kvar i andras hjärtan, i böcker, historier, kort etc. Allt är en tolkningfråga, i mina ögon i alla fall. Ha det gott!

  3. historia

    Men, betyder det, att man dör slutligen om alla historieböcker och stugor och sånt försvinner? När de som minns en dött – dör man då slutligen?

    Shakespear menade att hans kärlek varade för evigt, i var mans intellekt. Men när, om inte de varar för evigt, som dyrkade honom? Om de skulle sluta dyrka honom.

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till historia (2011-01-10 09:54)
    Varför frågar mig? Jag vet inte såna saker, men jag tror på det jag tror. Sen kanske vi alla får veta den dagen vi är borta, kan jag tänka. Men sen undrar jag varför du byter namn men fortfarande är samma person, hm?

  5. monika

    Du ställer ett påstående med din rubrik som drog min uppmärksamhet i allra högsta grad. =)

    Jag är van, att ställa frågor som gör människor osäkra, blir ofta arga på mig. Vi vill ofta vara säkra för att uppnå en inre kontroll, därför är jag van, att människor blir arga när de får frågor – även om frågorna inte hade minsta mening att göra någon arg. Därför ville jag inte skriva mitt namn, jag har barn och fullt upp ändå om någon skulle få för sig att trakassera mig för jag gjorde dem osäker (på sina säkra påståenden?) Meningen är att bara ställa den enkla frågan, eftersom jag själv fått svar.

  6. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Jan A (2011-01-10 13:49)
    Nänä, så lätt slipper ni oss inte 🙂 Visserligen blir vi inte grannar längre men vi bor ju fortfarande kvar på slätten och hittar ni inte dit så har du ju alltid gps:en i mobilen, other was? Jag kommer säkert att passera härute då och då också, för att kolla in läget.

  7. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till monika (2011-01-10 14:52)
    Hej Monika! Inte har du då gjort mig arg i alla fall, och inte heller osäker, jag är inte orolig för vad som kommer efter detta liv, men som jag skrev från början, jag kanske skulle ha haft en annan rubrik, man ska väl aldrig utgå ifrån att saker och ting är givna, vad än det må handla om, som sagt, var och en får tro vad dom vill. Sen, att du säger att du vet, kan ju alltid diskuteras, mig kan du i alla all inte få att tro på det. Ha en fin dag!

  8. Theresé Hällsten

    Hej hej! Ja, allt löser sig till slut. Även om man skiter i vasken… Förresten så tror jag att du ska skriva ”oder was” (alltså tyska) och inte ”Other was” (”Eller var” på engelska) *peta på*

  9. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2011-01-10 15:52)
    Nämen tjena! Mjo, nu när jag läser det så inser jag att det bidde ett litet fel, oder was, skulle det stå…(vem behöver ett lexikon, då du finns, hehehe). Sen var det väl så att allting löser sig, sa han, som sket i slasksen 🙂

  10. Monika

    Tack för ditt svar Maria! Tack för att du uttrycker en vänlighet, till något som är i allra vänligaste mening menat.

    Jag försöker inte alls övertyga dig om någonting – precis tvärtom. Rubriken talade starkt till mig, uppmanar till en allmängiltig övertygelse. Om något jag vet inte är sant. Ärligt talat är det lite synd att någon uttrycka en sådan säkerhet som smittar andra att tro likadant, iställer för att göra det till en fråga – att vi inte vet svaret.

    Just för att det hindrar osäkra att själva söka. Serverar man svaren framför näsan blir det ju dennes mat som serverades som man äter.

  11. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Monika (2011-01-10 16:41)
    Jadu, Monika! Som du nu kanske märkt så har jag ändrat rubriken, så ingen behöver tro, att jag vet vad som är rätt och riktigt 🙂
    Vad jag däremot undrar över är varför du tycker det är fel med ett påstående istället för en fråga, då du själv, skriver att du vet? Är inte detta ett påstående, så vet inte jag?

  12. Monika

    Japp, du har så rätt i att det är ett påstående – Men det skriver jag så att det kan aldrig vara för _någon annan_ (har skrivit så sedan min första kommentar, för att det inte ska bli ett svar utan en fråga). 🙂

    Det finns en sanning inom oss själva som vi inte kan överföra till varandra, utan måste söka själv – utan att övertygas på något vis. Det enda jag vill försöka ”övertyga” är motsatsen till övertygelse – att ställa en fråga.

    Jag är tacksam att du är så vänlig och ödmjuk att du ändrade rubriken. Inte du som är säker men någon osäker kanske ställer sig frågan..och får svar så småningom

  13. Fru Karlsson

    Man är aldrig helt beredd på att någon i ens närhet dör, även om de varit sjuka länge. Evigt liv har/får nog bara JH…eller så är det väl vad de själva tror:-)

  14. Monika

    Tack Maria för att jag fått skriva på din blogg. Det är snällt av dig.

    Funderar på att göra en egen blogg efter allt som jag upptäckt, så den som är intresserad får läsa och utmana livet med frågor istället för halvgenomtänkta svar

    Jag är allra minst ute efter att ”ha rätt” i något, det var inte därför jag blev glad för du ändrade rubriken utan för de personers skull som orkar med att ställa sig frågan. Går att jämföra med en synvilla, är den grå zonen vit när den är intill det svarta, eller är den svart när den är intill den vita? Somliga hävdar det ena – andra, det andra Vem har rätt? båda

  15. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Monika (2011-01-11 18:25)
    Eller så har ingen rätt 🙂 Vem vet? Jag har då inte sett någon av kommentarerna här, som halvgenomtänkta svar, kanske inte frågor heller, utan vad man tror. Klart du kan börja blogga, som du säger själv, dom som är intresserade får ju då ta del av dina tankar, frågor och kanske svaren du fått. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten