Händelserika dagar efter påsk

Påsken ger en välkommen paus för många. I kittelfjäll finns mycke vinter kvar men på skärtorsdan fanns en notering på 42 m/s i västa blåsten. Sedan kom det perfekta vädret under söndan – då åkte jag hem till den tidiga, snålblåsande våren.

Dagens arbetsutskott för kommunstyrelsen innehöll mycke politik. Andra året i rad når kommunen rejäla överskott. Nog tas det ut mer skatt än kommunen behöver. Dessutom nåddes vi av konflikten på länsstyrelsen mellan länsarkitekten och landshövdingen. Det lär strå mer om detta i morgondagens tidning men det mesta stärker behovet av en ny region där länsstyrelsen lämnar politiken. Just regionfrågan pratade vi även om vid AU.

Fyller annars dagarna med att både förbereda infrastrukturminister Åsa Torstenssons besök nästa onsdag. Jag hoppas att vi äntligen får signaler om bra förbindelser över kvarken till Finland. Och Holmön.

Idag blev det klart att jag ska presentera Moomsteratern från Malmö för Maud Olofsson när hon besöker Ideon Innovation i Lund. Moomsteatern är den första och enda professionella teatern med skådespelare med utvecklingsstörning och aspberger syndrom. En unik teater som med tålamod, framåtanda och säregen teater efter 20 år nu satsar på att få status som nationalscen. Vad är det som säger att bara normalstörda ska kunna äga scenrummet. Jag från Studieförbundet Vuxenskolan och teaterns ledare ch skådespelare ska agera för teaterns rätt att få fortsätta.
Händelserik vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>