Mer ärlighet och ödmjuket inom idrotten samt härlig personal.

Igår mötesordförande vid Folkbildningsförbundets årsmöte i Stockholm. Idag beslutskonferens på jobbet, personalmöte vid ett handikappboende, möte om landstingets ekonomi, arbetslunch och möte med Vännäs vårdcentral om vuxenhabilitering. Ikväll till Örebro för anförande vid SV:s regionstämma. Dagarna är omväxlande. Under tiden har frun köpt en ny Mazda 3 – en pärla med lite CO2.

Folkbildningsförbundet har tagit konsekvenserna av att SISU – idrottens studieorganisation – förlorat status som studieförbund. Tålamodet hos regering och riksdag tog slut och SISU får sitt statliga stöd på annat sätt. Vid gårdagens årsmöte bekräftades att SISU i grunden saknar förtroende inom folkbildningen. Tyvärr! Idrottsrörelsen är viktig. Företrädarna för SISU har emellertid agerat så egocentriskt och gnidigt att förtroendet från omgivningen tröt till slut. Idottsrörelsen behöver kontakt med den seriösa folkbildning som lyfter viktiga värderingar. Men vägen dit förutsätter ärlighet och ödmjukhet.

Några ord om medarbetare som arbetar vid boenden för personer med utvecklingsstörning. Dagens träff handlade om svår sjukdom som ställer stora krav på engagemang hos personalen. Jag vill bara berätta att det finns många hängivna och stabila medarbetare. Dennna gång var det ett boende i privat regi. Men samma gäller för många kommunala boenden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>