Volvo, läkarutbildning, skattekontor, energisatsningar, Holmöfärjan

Ja, nu kommer framstegen slag i slag för Umeå och Västerbotten. Bara på några dagar har vi fått möta: Storsatsning på Volvo lastvagnar i Umeå, storsatsning på läkarutbildningen i Umeå och Norrland, skattekontoret kvar i Lycksele, storsatning på vindkraft i Norrland, pengar för Holmöfärjan i budgetten, 39% minskning av arbetslösheten i Umeå och 41% i Västerbotten på ett år, öppningar för att få ordning på väg- och järnvägsfrågor i Umeå.

Undrar om inte regeringen kan hjälpa våra fotbollsdamer i Kina också.

3 kommentarer

 1. Larsson

  Det är osäkert om investeringen för Volvo är en följd av regeringens politik men visst är det så att politiken börjar ge resultat. Inte saknar man sossarna inte, helst inte om man betänker att mp och v hade haft ministrar i denna regering.

 2. Urban Bengtson, idékonsult

  Om inte regeringen kan hjälpa fotbollsdamerna, kan den faktiskt stötta en annan idrott, simningen i Umeå, indirekt.
  Detta genom att se på hur Norges regering stödjer storsatsning på simsporten med ett flertal 50-metersbassänger runt om i vårt grannland.
  Där lär man placera dessa ihop med andra idrotter och skapa idrottsuniversitet/högskolor.
  Om en simsatsning görs av den svenska regeringen, inte minst viktigt då alliansen vill göra mer för simundervisningen, är det självklart att Umeås 50:a samlokaliseras med 25:an på IKSU och andra sporter där, inte ihop med ett äventyrsbad på en trång och outvecklingsbar tomt vid P-huset Nanna mitt i stan.
  Men då måste Umeås politiker ändra dagens planering med 50:an på Nanna och söka samarbete med Umåe universitet och IKSU sportcenter.
  Och då kan Umeå satsa på ett simuniversitet, Sveriges första, och se om regeringen vill stödja detta, till gagn både för simsporterna och simskolorna.


 3. Tack ,ett hjärtligt tack, till Er företrädare som bidragit till lösning ang. transporter till och från Holmön.Ert politiska partis medverkan vet vi nu.Detta känns skönt o underbart, att en lösning på minst 20 år s problem framkommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>