Skogens Nolia! Mötesplats för vänner och debatt!

Det är sjätte gången jagär med och organiserar parkeringen kring Skogsnolia – tillsammans med många unga och en del föräldrar. Under sex tillfällen har säkert drygt 200 ungdomar fått uppleva pulsen kring skogen och Nolia. De får möta väldigt många engagerade yrkesmänniskor.

Idag upplevde jag många exempel på människor som hälsade glatt igenkännande. Det har kanske bara varit i skogen vi träffats. Både nära och långväga. Idag värmlänningar och en flitig besökare från Vrigstad i Småland. Skog handlar väldigt mycket om rekreation och upplevelser. Jag brukar både följa fågellivet och jaga älg och småvilt. Just känslan att bli helt omfamnad av skogens atmosfär är en enda stor bonus här i livet.

Sedan är det skogsnäringen. Umeåregionen är ett starkt cluster med de skogsinudstrier, maskintillverkare, forskning och utbildning som finns hos oss. Och väldigt många engagerade yrkesmänniskor. Glöm inte träslöjdarna, näverhantverkare och svampkännarna. Umeå borde utveckla träanvändningen i byggandet, i stadsbilden, i hantverket. Jag har försökt lyfta satsningen på Ön som ett fantastiskt tillfälle.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson invigde. En van skogsman. Vi ordnade ett snabbt möte mellan Eskil och en synnerligen besviken skogsägare – en kvinna – som riktigt lider av statliga tvångsåtgärder när de tvingas avstå värdefull skogsmark till skyddsområden. Sverige har haft en galen politik som bestraffar skogsentusiaster som varit rädd om och utvecklat sina marker. Jag vet att Eskil rätt person att förändra statens politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.