När ska Östro(s) ordna upp sin ekonomiska politik? Ompröva skattehöjningar och dyrare ungdomsjobb!

När finanskrisen och lågkonjunkturen slår ut för fullt är det intressant att studera den politiska oppositionen i Sverige. Socialdemokraternas viktigaste mål är att försöka framstå som kraftfull i varje situation även om politiken och förslagen går stick i stäv med sig själv från ena kvartalet till det andra. Tomas Östro(s) saknar linje i sin politik. Nu när andra länder i Europa och EU presenterar sina krispaket får vi hursomhelst bättre möjlighet att jämföra.

Regeringen föreslog i budget 2009 fortsatt ordentliga skattesänkningar med start vid årsskiftet. Då sa (s) – helt fel. Höjskatterna iställer med 25 miljarder för vanligt folk. Nu säger Europa: Sänk skatterna för att stiumulera köpkraften. Storbrittanien sänker momsen men gör mindre än Sverige. Nu säger Östro(s): Stimulera men höj skatten ändå.

Regeringen föreslog i budgeten lägre arbetsgivaravgifter, bolagsskatter och satsningar på vägar och järnvägar. Det motsvarar 1% av BNP. Nu föreslår EU samma sak. Östro(s) låtsas inte om vad man själv sagt tidigare.

Regeringen har gjort det billigare att anställa unga under 27 år för att se till att de får in en fot på arbetsmarknaden. exempelvis Umeå kommun tjänar 32 miljoner pådetta under 2009. (s) har i en egen rapport visat hur förra regeringens politik verkligen drabbat de unga. Nu fullföljer man med att vilja göra det dyrare att anställa unga. Östro(s) saknar fortfarande ungdomarna i sin krispolitik.

När OECD bedömer tillväxten i Europa nästa år förutspår den att Sverige, trots att siffran bedöms bli noll, klarar sig bäst av alla länder. När Tomas Östro(s) pratar låter det som tvärsom.

När Europa vill att alla länder ska satsa på servicenäringarna vill Östro(s) riva t.ex. upp reformen om hushållsnära tjänster, som nu blommar ut på allvar.

Maud sa i morgon TV att regeringen vill gärna samla riksdagen bakom extra stimulanser men då måste Östro(s) komma med mer än ett nytt ROT-avdrag. Ompröva skattehöjningarna, begränsningen av servicesektorn och de dyrare ungdomsjobben. De gör resten av Europa. Det borde (s) också klara av!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>