Vilhelmina, EU-valet, befolkningsutveckling.

VILHELMINA
Veckoslutet tillbringar jag i Vilhelmina tillsammans med centerpartister från länet. Vilhelmina är aktivt, dramatiskt och stillsamt. Aktivt – kolla Maria Kristofferssons hemsida! Dramatisk – kan man säga något annat om Vojmåomröstningen. Liksom Vojmån uppstöms Dajkanvik skulle jag ha röstat ja – om jag fått delta. Stillsamt – de allra flesta kvadratkilometrarna är mycket tysta. Skulle egentligen behöva köra till Kittelfjäll och hämta stövlarna jag glömde senast i stugan. Men hotellets utomordentliga middag satte stopp!

EU-VALET
Centerkonferensen började med uppstarten inför EU-valet den 7 juni. Centerpartiet fortsätter satsa på spetsigare men smalare. Just nu måste EU kämpa för humanism i Israel och Palestina. Tvåstatslösning! Öppna gränser! Demokrati!! Utan våld.

VÄSTEBOTTENS BEFOLKNINGSUTVECKLING
Imorgon ska vi ta en ordentlig diksussion om länets befolkningsutevckling. Umeå har med ett beslut om 200 000 före 2050 satt övrga länet i skuggan. Det förlorar även Umeå på!
Jag anser att Region Västerbotten måste ta ställning. Turismen och gruvnäringen är på väg på att vända bilden av orrlands inland som förlorare. Vi får inte schabbla bort chansen med Umeå(s) storsinta målsättningar. Det hoppas jag partierna i alla kommuner ska diskutera i rion Västerbottens fullmäktige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>