Grattis alla Holmövänner!

Dagens möte om framtidens trafik till Holmön blev ev succé! Under landshövding Chris Heisters ledning leddes dialogen fram till en ny och bättre lösning än som diskuterats tidigare. Jag vet att departementet kommer att godkänna förslaget om alla pusselbitar faller på plast.

Det viktigaste av allt är att vägverket ser ut att kunna ta ansvar för att säkerställa en förbindelse till och från Holmön året runt. Chanserna är mycket goda att om sex månader finns färjan Nordö 3 från Göteborgs norra skärgård på plats i kvarken. Färjan beräknas kunna ta 200 passagerare och upptil 12 personbilar eller en lastbil. Nordö 3 ska köras året runt. När färjan behöver service eller om isen krånglar till det ska det finnas en mittimellanstor svävare som kan klara passagerartransporterna.

Jag redovisade att Umeå kommun under dessa förutsättningar är beredd att ordna och bekosta nödtrafiken de dagar isen ställer till det innan Nordö 3 och nya svävaren är på plats. Vi har redan pratat med företagaren Ted Tjärnlund i Hörnefors om möjligheterna att hyra in hans fempersoners svävare. Ted har verkligen bidragit med en viktig pusselbit.

När de tre representanterna från Holmön fick höra om förslagen förklarade de sig mycket nöjda!

Grattis alla Holmövänner. Och visfestivalen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>