Glad, historisk midsommar

Dags för midsommar i Ratan i skuggan av sommarens firande av kriget 1809. Ratan har verkligen blommat upp senare år både genom hamnen och restauranten i Tullgården. I augsuri kommer kungaparet men redan nu spelar Robertsforsamatörerna sitt 1809-spel. Vi har biljetter imorgon – spännande!

Roligt att uppleve det växande intresset för den historia som liggar bakom vår bygds utveckling. För tvåhundra år sedan var Västerbotten mycket fattigt! Österbotten hade det betydligt bättre förspänt. Idag är det en välmående bygd med mer sommarhus än fast boende. Vi verkar äntligen tillåta oss visa stolthet för vår historia.

Glad, historisk midsommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>