Invandring grunden för den svenska välfärden även idag!

Vid dagens förbundsstämma för Stidieförbundet Vuxenskolan har Socratespriset delats ut till Marie Nisser, professor emeritus i ämnet industriminnesforskning och Anders Johnson, debattör och författare , Anders johnson har bl.a. skrivit om orters ekonomiska historia i den omfattande skriften "Fånga platsen".

När anders Johnson tackade för priiset gjorde han en resumé om den starka betydelse invandringen har haft för den svenska industriutvecklingen. Anders visade och bärttade om en lång rad produkter som är välkända och världskända och har sin grund i idéer och arbete hos personer många andra länder och kulturer.

Det handlar om väldigt många områden i hela Sverige. Både engelsmän och valloner (från nuvarande Belgien) har exempelvis varit mycket viktiga för kustbygdernna i Västerbotten. Det är så än idag att människor som byter land och världsdel väldigt ofta är företagsamma personer. Det gällde förr och det gäller idag. Anders Johnson kommer strax med en bok om all denna historia och kunskap. Jag ser verkligen fram emot att kunna läsa ett tungt, och kunnigt inlägg om invandringens stora betydelse för välfärdens moderna Sverige. Det blir en välkommen replik mot all den ensidiga propaganda som främlingsfientliga debattörer svärtar ner invandringen med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.