Lokala valrörelsen viktig! Högt valdetagandet är ett mål!

Vid dagens presskonferens om vilka områden alliansen i Umeå ska jobba med i arbetsgrupper väcker flera följdfrågor. Börjar valröelsen nu? Vilka ska vara med? Hur ser (S), (V) och (MP) alternativet ut? Hur agerar partierna för att lyfta de lokala frågorna i intressanta Umeå. Hur tar partierna debatten om frågor som Sverigedemokraterna agerar kring.

Vi hörde också att våra media själva är i startgroparna i diskussionen kring hur de ska bevaka valåret 2010. Umeå har ett ganska stort tryck som även märks på redaktionernas mailistor och inbjudningar. Nya sociala media som facebook och Twitter och bloggarna förstås öppnar även upp för partierna och kandidaterna  på ett nytt sätt. Samtidigt är  det personliga samtalet ändå viktigast.

Inom centerpartiet väljer vi att lyfta fram både nya och gamla kandidater i arbetsgrupperna. Varje val är viktigt för att förnya bland politikerna. I år kanske vi ser den generation som kommer att vara ledande i Umeå 2015-2020.

Därför är den lokala valrörelsen viktig för att mobilisera nya frågor och nya människor. En del komemr att gå vidare till riksdagen såsmåningom. Andra blir viktiga ledare i Umeå. Det ska göra skillnad om vi får ett högt valdeltagande.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Pelle

    Ni har nog inte många supportarar.

    Allians för Umeå har tydligen haft ett möte på NK för presentera sin politik för att ”ta över” makten i Umeå – man blir förskräckt om man tror att det skulle finnas någon risk att det händer – men känn er trygg – dessa representanter från alliansen är blekare än sina motsvarigheter inom rikspolitiken och dom är ju uträknade redan nu!

    Eller vad tror du ”glade pensionär”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.